Головний санлікар України: Медичні маски не захищають від коронавіруса

По матеріалам ЛІГА.Новини
03.03.2020 · 12:10 · переглядів - 620

За словами Віктора Ляшка, медичні маски не допомагають убезпечити себе від зараження ГРВІ та коронавірусною інфекцією. Треба дотримуватися правил гігієни


Медичні маски не врятують від коронавіруса, а дають помилкове відчуття безпеки. Одягати маски слід тільки людям з ознаками ГРВІ. Про це сьогодні на брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров'я і головний санлікар Віктор Ляшко.

 - Не потрібно використовувати такі засоби індивідуального захисту як хірургічні маски тоді, коли вони не потрібні. Оскільки це створює фальшивий обман свого захисту і не запобігає або не дозволяє використовувати інші ефективні методи профілактики ГРВІ, до яких відноситься коронавірус, - підкреслив він.

Ляшко нагадав, що слід часто мити руки, якщо немає такої можливості - обробляти антисептиками. Також необхідно дотримуватися дистанції в 1,5-2 метра з людиною, у якого є симптоми ГРВІ.

 - Хвора людина з симптомами - це якраз та людина, якій потрібно надягати хірургічну маску, щоб зменшити відстань, на яке поширюється збудник інфекції, - нагадав він.

Ляшко передав заклик головного хірурга США, який відповідає за епідситуацію, не використовувати маски. За його словами, закупівля у великій кількості масок, які будуть лежати по квартирам, призведе до того, що на глобальному рівні їх ніде буде купити, коли в лікарнях введуть масковий режим.

Тэги: вірус


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок