В Україні зафіксовано перший випадок зараження коронавірусом

По матеріалам НВ Україна
03.03.2020 · 11:53 · переглядів - 4365

В Україні зафіксовано перший випадок зараження коронавірусом, заявив заступник міністра охорони здоров’я України, головний санітарний лікар Віктор Ляшко


На брифінгу у вівторок, 3 березня, він повідомив, що захворювання коронавірусною інфекцією виявили у хворого в Чернівцях.

 - Вчора я говорив, що у нас було чотири випадки з підозрою, сьогодні цю підозру підтверджено в однієї людини, - сказав він.

Хворий - чоловік, який повернувся з дружиною з подорожі по Італії. Після повернення вони самоізолювалися, і через два дні у чоловіка були виявлені симптоми коронавируса. Чоловіка доставили в госпітальну базу, визначену Управлінням МОЗ в Чернівецькій області.

Симптоми у хворого з'явилися 28 лютого, госпіталізація відбулася 29 лютого, а в понеділок, 2 березня, ввечері - підтверджений коронавірус.

У дружини хворого в даний час якихось симптомів не спостерігається.

Нині проводиться робота з «невеликим» колом оточення особи з підтвердженим коронавірусом.

Ляшко повідомив, всі матеріали і зразки передані в вірусологічну лабораторію Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Число інфікованих коронавірусів Covid-19 в усьому світі станом на 3 березня перевищила 90 тис. осіб . На планеті вже більше 70 країн, де виявили вірус.

В Європі епіцентром поширення коронавіруса є Італія, де зафіксовано понад 2 тис. випадків захворювання і 52 смерті від Covid-19.

Тэги: вірус


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок