НБУ продовжує продавати валюту з резервів, але це не спиняє падіння курсу гривні

По матеріалам Громадського
11.03.2020 · 13:56 · переглядів - 752

Курс долара на міжбанківському ринку 11 березня станом на 13:55 зріс до 25,70 гривні за долар. Зростання курсу валют відбувається попри рекордні обсяги продажу валюти з резервів та запевняння Національного банку у тому, що причин для паніки немає


Як зазначає «Інтерфакс-Україна», Нацбанк продовжує «гасити» попит на валюту, розпродаючи кошти з резервів України. Зранку 11 березня регулятор тричі виходів на торги та продав з резервів близько 100 мільйонів доларів, однак ций об’єм валюти майже миттєво розкуповується. Такі дії лише зменшили темпи росту курсу валют, але не зупинили саме зростання.

10 березня Нацбанк продав з резервів 270 мільйонів доларів. При цьому у Нацбанку запевняють, що ріст курсу валют — це результат паніки на ринку, а підстав для падіння гривні наразі немає. Також у Нацбанку зазначають, що попри падіння попиту на українські державні облігації, іноземні інвестори не виводять кошти з України.

Паніка на світових ринках почалася ще у лютому 2020 року. Її спровокувало поширення коронавірусу. В останній тиждень лютого паніка на ринках посилилася — ринки втратили близько  5 трильйонів доларів. Цей спад продовжився і на початку березня.

9 березня світові ціни на нафту протягом дня впали на 30%. Цьому сприяла паніка на ринках, пов'язана з коронавірусом, а також відсутність домовленості між країнами-експортерами нафти (ОПЕК) та Росією. Це спровокувало рекордне падіння на фондових ринках.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок