У Бердянську лікарню прийшов пацієнт з проханням перевірити його на коронавірус

По матеріалам пресс-службы исполкома
14.03.2020 · 19:09 · переглядів - 19919

За інформацією директора КНП "БТМО" Дмитра Єгорова, сьогодні, 14 березня, до лікарні звернувся пацієнт, який має прояви гострого респіраторного захворювання.


Зважаючи, що нещодавно людина повернулася з країни карантинної зони, вона відповідально віднеслась та сама звернулась до лікарів з метою перевірки. Діючи за протоколом пацієнта було ізольовано в бокс інфекційного відділення, були взяті всі необхідні аналізи та відправлені до Запоріжжя на перевірку.

За даними МОЗ станом на ранок 14 березня в Україні зареєстровано 3 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. У Чернівецькій області – два випадки захворювання, в Житомирській - один, який завершився летально.

Усього з початку 2020 року до Центру громадського здоров’я  надійшло 67 повідомлень про підозру на COVID-19, (3 випадки - підтверджені лабораторно, 61 – негативний, коронавірусу немає, 3 зразки досліджується). 

Як повідомляють в Центрі, на COVID-19 лабораторія ЦГЗ протестувала близько 500 зразків.

Підозра - це попередній діагноз, який ще не підтверджено клінічно та лабораторно. Підозру встановлюють лікарі лише у випадках, що чітко підпадають під критерії, затверджені МОЗ. Вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров'я України продовжує досліджувати не лише підозрілі випадки, а й контактних осіб.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок