ПриватБанк припинив обмін валюти у касах своїх відділень: це все ще можна зробити онлайн

По матеріалам Громадського
18.03.2020 · 12:29 · переглядів - 2006

Найбільший банк України, державний ПриватБанк, припинив операції з обміну готівкової валюти через дефіцит готівкових доларів та євро. Це вже другий системний банк України, який запровадив подібне обмеження

ПриватБанк припинив обмін валюти у касах своїх відділень: це все ще можна зробити онлайн

Як повідомляють у пресслужбі ПриватБанку, обмеження запроваджуються на період проблем з міжнародним авіасполученням. Водночас безготівковий обмін валют працюватиме у звичному режимі.

 - З 18 березня ПриватБанк проводитиме валютообмінні операції для клієнтів фізичних осіб у безготівковому форматі через мобільний банк Privat24, веб версію Приват24 та мережу терміналів самообслуговування, — йдеться у повідомленні банку.

Отримати готівкові долари та євро у банківських відділеннях ПриватБанку все ще можливо: їх видаватимуть власникам валютних депозитів, термін яких скінчився. Однак для цього клієнт банку має зробити попереднє замовлення на отримання валютних коштів.

17 березня подібне обмеження запровадив банк з російським капіталом «Альфа-банк».

У банківських касах немає готівкових доларів та євро через припинення міжнародного авіасполучення. Саме авіарейсами банки завозили готівкову валюту в Україну.

Напередодні у Національному банку заявили про брак готівкової валюти у банківських установах через ажіотаж серед українців. У Нацбанку рекомендували клієнтам банків обмінювати валюту онлайн.

Водночас Нацбанк повідомляв, що банківська система на час карантину працюватиме у звичайному режимі, зокрема працюватимуть усі банківські установи.

Для того, аби стимулювати українців користуватися інтернет-банкінгом та не ходити у банківські відділення, НБУ рекомендував банкам знизити комісії на такі послуги та на безготівкові розрахунки.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок