На період карантину орендарів комунального майна звільнять від орендної плати

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
20.03.2020 · 11:12 · переглядів - 2898

Відповідний намір міська влада оголосила на позачерговій сесії міської ради


Депутати міської ради звернулись до суб’єктів господарювання, які орендують комунальне майно з повідомленням, що на період карантину підприємців звільнять від сплати орендної плати за користування комунальним майном.

Для цього суб’єкти господарювання мають взяти сертифікат в Торгово-промисловій палаті про форс-мажорні обставини, до переліку яких Постановою Кабміну внесено карантин. Крім того, представники влади закликали і суб’єктів господарювання, які здають свої приміщення в оренду також піти на зустріч підприємцям, які беруть в оренду приватне майно.

Нижче наводимо сам текст звернення.


ЗВЕРНЕННЯ депутатів Бердянської міської ради VII скликання до орендарів комунального майна

Шановні орендарі комунального майна Бердянської міської об’єднаної територіальної громади, звертаємося до Вас з проханням поставитися з порозумінням до небезпеки, викликаної загрозою поширення на території міста Бердянська, Запорізької області та України вцілому, гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020р. №211 (з урахуванням змін викладених у постанові Кабінету Міністрів України від 16.03.2020р. №215), урядом вводяться значні обмеження (в тому числі заборона) у роботі суб’єктів господарювання.

17.03.2020 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)». Відповідно до положень вказаного закону, статтю 14-1 Закону України «Про торгово-промислові палати в Україні» доповнено. Форс-мажорною обставиною визначено: Карантин встановлений Кабінетом Міністрів України».

Бердянська міська рада має намір звільнити від обов’язку сплачувати орендну плату орендарів комунального майна діяльність яких підпадає під заборону у період та на строк дії карантину.

З метою виконання протиепідемічних заходів, недопущення поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 просимо Вас обмежити (припинити) господарську діяльність у відповідності та в порядку визначеному затвердженими протиепідемічними заходами.

Про припинення та відновлення діяльності на час дії карантину орендарям – суб’єктам господарювання необхідно невідкладно будь-якими засобами повідомити орендодавців комунального майна.

Після закінчення дії карантину, скасування заборони діяльності суб’єктів господарювання або відновлення діяльності суб’єктів господарювання орендарям необхідно звернутися з заявою до Управління комунальної власності Бердянської міської ради про застосування форс-мажорних обставин до договору оренди комунального майна. До заяви необхідно додати сертифікат про форс-мажорні обставини  виданий у відповідності до Закону України «Про торгово-промислові палати в Україні».




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок