У МОН розповіли, коли завершиться поточний навчальний рік

По матеріалам Слово і діло
26.03.2020 · 17:30 · переглядів - 3324

Навчальний рік у вищих навчальних закладах України закінчиться згідно плану для всіх, крім студентів-випускників


Про це заявила в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій під час онлайн-брифінгу 26 березня.

 - Щодо закінчення навчального року в закладах вищої освіти. Для студентів закладів вищої освіти, не випускних років, навчальний рік завершиться так, як і планувалося. Екзаменаційно-залікові сесії університети зможуть провести дистанційно, - зазначила Мандзій.

За її словами, роботи, які треба здавати лабораторно, або неможливо здати дистанційно, будуть перенесені на наступний рік.

 - Дистанційно не буде проведений Єдиний державний кваліфікаційний іспит і атестація осіб, які здобувають ступінь доктора філософії, доктора мистецтв або доктора наук, - додала Мандзій.

ДПА для учнів 4 та 9 класів скасовано, навчання до 1 липня

Також у  МОН вирішили скасувати проведення державної підсумкової атестації для учнів 4 та 9 класів в зв'язку з продовженням карантинних обмежень в країні.

Про це повідомила тимчасово виконуюча обов'язки міністра освіти і науки Любомира Мандзій, передає пресслужба відомства в четвер, 26 березня.

 - Якщо ми говоримо про закінчення навчального року. Вас безперечно цікавить проведення державної підсумкової атестації для учнів 4 і 9 класів. Повідомляю, що державна підсумкова атестація для учнів 4 і 9 класів буде скасована, - заявила Мандзій.

Також в Міністерстві освіти і науки заявили, що навчальний рік в Україні поки не планують продовжувати через карантин, повідомляє Слово і діло.

За словами Мандзій, навчальний рік в українських школах завершиться так, як і прописано в програмі освіти МОН - 1 липня. Ця норма стосується учнів всіх класів, крім випускних. У їхньому випадку закінчення навчального року буде залежати від термінів проведення ЗНО.

Строки проведення ЗНО залежать від карантину

Щодо ЗНО, то у Міносвіти розглядають декілька варіантів його проведення, терміни якого в цьому році довелося змістити через карантин.

Про це повідомила в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій на онлайн-брифінгу в четвер, 26 березня, передає Слово і діло.

За її словами, дати, на які перенесуть ЗНО-2020 року, будуть залежати від того, коли в Україні завершиться карантин через коронавірус.

Як зазначила Мандзій, якщо навчання в школах відновиться в травні, то міністерство готове провести пробне ЗНО в травні. А основна сесія тестування в такому випадку пройде після 20 червня.

Якщо шкільні заняття відновляться в червні, то пробне ЗНО зможуть провести в червні – до початку основної сесії (яка відбудеться також в червні).

За її словами, в такому випадку в Україні продовжать вступну кампанію-2020.

 - Ми готові почати ЗНО в червні, липні або навіть в середині серпня. Якщо в середині серпня - то процедура тестування, отримання результатів, закінчиться в середині вересня. Вступна кампанія завершитися до середини жовтня, – заявила Мандзій.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок