МВФ може збільшити суму допомоги для України до $ 8 млрд, якщо Київ прийме анти-Коломойський закон

По матеріалам НВ.Бізнес
26.03.2020 · 18:37 · переглядів - 1600

Якщо Верховна рада провалить голосування за анти-Коломойський закон, Україна зможе розраховувати тільки на $ 1,5 млрд від МВФ в рамках допомоги з подолання наслідків пандемії

МВФ може збільшити суму допомоги для України до $ 8 млрд, якщо Київ прийме анти-Коломойський закон

Міжнародний валютний фонд може збільшити розмір допомоги Україні з $ 5,5 млрд до $ 8 млрд у разі прийняття анти-Коломойського закону, пише Financial Times.

Додаткове фінансування в розмірі мільярда доларів від Світового банку, ЄБРР та ЄС залежить від угоди з МВФ.

Відзначається, що обмеження, введені українським урядом для боротьби з коронавірусом, можуть за «оптимістичного сценарію» привести до спаду економіки на 5% за підсумками поточного року.

 - Через пандемію коронавірусу ситуація в економіці критична ... подальша відстрочка просто неможлива, - прокоментував ситуацію виконавчий директор ПриватБанку Петро Крумханзл.

Як повідомив в коментарі виданню депутат від Слуги народу Микита Потураєв, попри те, що лояльні Коломойському депутати виступлять проти законопроєкту, «у нас достатньо голосів». Також Потураєв закликав колег з опозиційних партій підтримати законопроєкту про ринок землі, прийняття якого є другою умовою для отримання допомоги МВФ.

Крім депутатів від Слуги народу, про готовність проголосувати за анти-Коломойський закон в комменатріі виданню розповіли депутат від партії Голос Юлія Клименко та депутат від Європейської солідарності Олексій Гончаренко.

Як розповіло виданню джерело, знайоме з ситуацією, якщо Верховна Рада не прийме анти-Коломойський закон, Україна ймовірно, отримає набагато меншу суму в $ 1,5 млрд. Від швидкого фінансового інструменту МВФ в рамках допомоги з подолання наслідків пандемії.

Нагадаємо, що днем раніше частина депутатів від Слуги народу закликала підтримати анти-Коломойський закон , щоб не допустити дефолт в Україні. Депутати вирішили опублікувати заклик про підтримку після того, як їхні колеги по парламенту Олександр Дубинський, Ігор Палиця та Ольга Василевська-Смаглюк зареєстрували законопроекти, альтернативні так званому анти-Коломойському законопроекту і які по суті гальмують процес.

Як писав НВ Бізнес, фінальна версія анти-Коломойського законопроекту в кінці минулого тижня була узгоджена з Міжнародним валютним фондом . У вівторок, 24 березня, документ був затверджений Кабміном і внесений в Раду .



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок