Жителя району судитимуть за неправдиву заяву про крадіжку

По матеріалам пресс-службы прокуратуры
08.04.2020 · 10:36 · переглядів - 760

Чернігівським відділом Бердянської місцевої прокуратури до суду направлено обвинувальний акт за ч.1 ст.383 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину).


Відтак, у середині  березня 2020 року 48-річний мешканець смт. Чернігівка Чернігівського району Запорізької області, перебуваючи в цей час в стані алкогольного сп’яніння, маючи умисел на завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, з мобільного телефону здійснив дзвінок на лінію «102» та повідомив, що працівники поліції Чернігівського ВП Бердянського ВП ГУНП в Запорізькій області здійснили крадіжку належного йому ноутбуку.

Після чого, співробітником СВ Чернігівського ВП Бердянського ВП ГУНП в Запорізькій області, було складено протокол прийняття заяви про вчинене кримінальне правопорушення (або таке, що готується), в якому заявник попереджений під особистий підпис про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення відносно нього кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 1 ст. 185 КК України, а саме, таємного викрадення працівниками поліції Чернігівського ВП Бердянського ВП ГУНП в Запорізькій області належного йому ноутбука. При цьому, чоловік фактично усвідомлював та достовірно знав, що вказаного злочину по відношенню до нього вчинено не було, а ноутбук він в цей же день залишив на ремонт в магазині смт.Чернігівка.

Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні закінчено, обвинувальний акт направлено для розгляду до суду.

Санкція статті передбачає виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Начальник
Чернігівського відділу
Бердянської місцевої прокуратури

Максим Геннадійович Святенький




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок