Нафтогаз припинив імпорт газу до України та очікує на подальше зниження ціни

По матеріалам Громадського
27.04.2020 · 11:08 · переглядів - 864

Ціни на газ у Європі, від яких залежить ціни на газ для промисловості та для населення в України, у травні будуть знижуватися ще більше. Нафтогаз наразі припинив імпорт цього газу до України

Нафтогаз припинив імпорт газу до України та очікує на подальше зниження ціни

Про це повідомив голова Нафтогазу Андрій Коболєв в ефірі телеканалу «Україна 24», передає пресслужба Нафтогазу.

 - Ми очікуємо, що в наступні місяці ціна газу також знизиться. Важко передбачити наскільки, зараз ринок дивує багатьох аналітиків і нас дивує. Ми нещодавно побачили від’ємну ціну на нафту в США. Це був короткий епізод, але він мав місце, він безпрецедентний. Тому можна очікувати, що ціна газу на європейських ринках в травні буде дещо нижчою, — повідомив Коболєв.

Він зазначив, що наразі Україна має рекордні обсяги газу у підземних сховищах, адже восени 2020 року готувалася до ймовірного припинення транзиту газу з Росії. Оскільки транзит продовжився, а зима була рекордно теплою, то по закінченню опалювального сезону запаси газу у сховищах були на 4 мільярди кубометрів більшими, ніж зазвичай.

 - Наразі ми, як Нафтогаз, не імпортуємо газ, газ імпортують в основному приватні трейдери, — додав Коболєв.

Напередодні Нафтогаз повідомив, що знизив ціни на газ для населення за квітень на 15%. Загалом, від початку 2020 року, ціни на газ впали майже на 40%.

Нафтогаз знизив ціни на газ для населення у березні на 14% — до 3,4 гривні за кубометр (без ПДВ та витрат на транспортування). Нагадаємо, у лютому ціна на газ для населення знизилася на 15% у порівнянні з січнем.

Згодом у компанії заявили, що ціни на газ в Україні падатимуть щонайменше до літа.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок