В Бердянську відкрили ринки непродовольчих товарів

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
12.05.2020 · 12:41 · переглядів - 6764

Офіційна позиція мера — ринки відкрили не через виступи підприємців, а лише після рекомендацій з області.


Комісія з ТЕБ та НС офіційно дозволила роботу непродовольчих ринків на території Бердянська. З 13-го травня ринки можуть розпочинати роботу за умови неухильного дотримання вимог Головного санітарного лікаря:

  • входи до ринків повинні бути обладнанні дезінфекційними засобами;
  • на території ринку кількість покупців визначається із розрахунку 1 людина на 10 м.кв.;
  • прилавки повинні бути обладнані захисними екранами;
  • відстань між продавцями повинна становити не менше трьох метрів і т.д.

Сьогодні зранку група підприємців, які працюють на непродовольчих ринках, зібралась під стінами мерії з вимогою дозволити їм роботу. Людей обурював той факт, що продаж товарів непродовольчої групи дозволявся в магазинах та супермаркетах, тоді як аналогічну продукцію забороняли реалізовувати на відкритому просторі... Відзначимо, що аналогічне невдоволення висловлювалось і підприємцями Запоріжжя.

Нагадаємо, на минулому засіданні комісії з ТЕБ та НС, коли було ухвалено рішення про відкриття продовольчого ринку, міський голова Володимир Чепурний пояснив, що ухвалювати рішення по непродовольчих ринках не будуть до отримання офіційних роз'яснень.

На сьогоднішньому засіданні комісії з ТЕБ та НС Володимир Чепурний акцентував увагу присутніх, що зранку він спілкувався з першим заступником голови ЗОДА Іваном Федоровим, який повідомив, що непродовольчі ринки можна відкривати. Міський голова підкреслив, що відповідна інформація надійшла ще до вранішнього мітингу. В такий спосіб мер натякнув, що на ухвалюване рішення комісії вплинув дозвіл з області, а не обурення підприємців і саме це було ключовим фактором для відкриття ринків...

Тэги: вірус



Останні новини Бердянська
вчора, 7 травень, вівторок 2024
6 травень, понеділок 2024
5 травень, неділя 2024
4 травень, субота 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок