Співробітники СБУ викрили одного з керівників морської охорони на вимаганні хабарів від рибалок

По матеріалам СБУ
28.05.2020 · 11:05 · переглядів - 3056

Співробітники УСБУ в Запорізькій області викрили заступника начальника відділу Маріупольського загону морської охорони Державної прикордонної служби. Це вже друге затримання посадових осіб прикордонного загону за останні 3 місяці


Слідство вважає, що посадовець на постійній основі отримував хабарі від місцевих браконьєрів та приватних підприємців. За гроші він «не помічав» незаконного вилову, а також не чинив штучних перешкод під час легального бізнесу. Залежно від сезону і масштабів промислу суми хабарів становили від 5 до 20 тисяч гривень. За окрему плату підполковник заздалегідь попереджав порушників про здійснення рейдів.

Оперативники СБУ задокументували як прикордонник вимагав 20 тисяч гривень від підприємця з Бердянська за не перешкоджання законному вилову риби. Затримали посадовця під час отримання частини хабара - 6 тисяч гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Правоохоронці перевіряють можливу причетність інших співробітників прикордонного загону до корупційної схеми.

Викриття зловмисника проводилось спільно з ДБР та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Тэги: сбудбр



Останні новини Бердянська
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок