Відпочивайте вдома. Ляшко заявив про сприятливу епідеміологічну ситуацію в південних областях

По матеріалам НВ Україна
15.06.2020 · 11:58 · переглядів - 1163

Головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що ситуація з поширенням у південних областях коронавірусу підштовхує до початку туристичного сезону


Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

 - Відкрито все зараз в областях, в яких показники відповідають критеріям, задекларованим урядом. Тобто можна поїхати в Одеську, Херсонську область, Запорізьку, Миколаївську та відпочивати в Україні, - заявив Ляшко в ефірі телеканала "Україна 24".

Крім того він вважає, що найближчим часом може відновиться іноземний туризм. З 15 червня в Україні поновлюються іноземні авіаперельоти, а з 1 липня Євросоюз відкриє кордони для третіх країн, які дотримуються певних епідеміологічних норм.

Ляшко також висловив упевненість, що з настанням літа та теплої погоди епідемія коронавірусу відступить.

 - Я за сезонність. Як показує статистика, сезонність є. Циркуляція відбувається так само, як і у інших гриппообразних захворювань, коли починається зі сходу, з Азії, йде на Європу, потім на Північну та Південну Америку та на Африку. Зараз найбільше страждає Південна Америка й Африка від кількості нових випадків. Потім воно перейде на Австралію та буде циркулювати як грип щороку, - повідомив Ляшко.

Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров'я заявили, що перейти на наступний етап ослаблення карантину не готові Київ, Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька та Чернігівська області.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок