15 днів голоду. В Офісі Президента обіцяють звернення Генерального прокурора до Бердянського міжрайонного суду

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
23.06.2020 · 13:53 · переглядів - 4275

14-й день голодування побратимів Віталія Олешка став плідним на події. На ветеранів АТО нарешті звернули увагу в Офісі Президента, з хлопцями поспілкувався Андрій Єрмак. Пролунала обіцянка про реакцію на вимоги голодувальників з боку Генерального прокурора України.

15 днів голоду. В Офісі Президента обіцяють звернення Генерального прокурора до Бердянського міжрайонного суду

23-го червня настав 15-й день голодування побратимів вбитого активіста Бердянська Віталія Олешка. Шестеро ветеранів АТО вимагають від влади повернути за грати організаторів і виконавців вбивства Сармата та надати оцінку діям колегії суддів Бердянського міжрайонного суду, які випустили під домашній арешт підозрюваних.

Візуально хлопці сильно схудли. Як повідомив на своїй сторінці під час прямого ефіру голова ГО “Сармат” Тарас Костанчук вчора, 22-го червня, одному з учасників акції — Андрію Маджарову стало зле, знадобилась допомога медиків. За слова учасника акції, медики наполягали на госпіталізації, однак Андрій відмовився і після деяких процедур повернувся під Офіс Президента. Решта бойових товаришів і побратимів Сармата запевняють, що самопочуття в них нормальне.

Того ж дня, 22-го червня, у зв'язку з приїздом офіційних делегацій, на учасників акції звернули увагу в Офісі Президента. Навіть Голова Офісу Андрій Єрмак пообіцяв провести ввечері нараду з силовиками спеціально по вимогам учасників акції. Туди мали запросити і ветеранів АТО, однак такого запрошення хлопці не отримали. Натомість Тарас Костанчук поспілкувався із заступником Андрія Єрмака, який пообіцяв посприяти реалізації вимог протестувальників.

Тарас Костанчук повідомив, що наразі розглядається можливість направлення звернення Головного прокурора України Ірини Венедіктової до Бердянського міжрайонного суду про перегляд зміни запобіжного заходу фігурантів справи по вбивству Віталія Олешка. Офіційний привід — тиск на свідків.

Свою акцію ветерани АТО і побратими Сармата рішуче налаштовані продовжувати до повного виконання їх вимог. Тримаємо кулаки за хлопців і бажаємо якнайшвидшої реалізації вимог!




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок