В Бердянську 4-й випадок COVID. Мер звернувся до мешканців

По матеріалам пресс-службы исполкома
08.07.2020 · 22:31 · переглядів - 6939

Ситуація з коронавірусом загострюється


Наразі до інфекційного відділення Бердянського територіального медичного об"єднання госпіталізовано ще одного - загалом третього - хворого, в якого тестуванням підтверджене інфікування COVID-19.

Ще один городянин має позитивні наслідки ПЛР-тестування і лікується амбулаторно, перебуваючи на самоізоляції.
Оточення і можливі контактери осіб, що захворіли на коронавірус, перебувають під пильним контролем медпрацівників.

Звернення міського голови до мешканців та гостей міста щодо дотримання карантинних вимог

Шановні бердянці та гості нашого міста! З початку тижня у Бердянську зареєстровано чотири нових випадки захворювання на коронавірус у наших мешканців. На жаль, вчора літня жінка стала другою жертвою ускладнень від COVID-19, і я висловлюю щирі співчуття рідним та близьким померлої.

Хочу звернути увагу всіх, що майже місяць в Бердянську не було підтверджених нових фактів цієї хвороби. Але ми розуміли, що з послабленням карантинних заходів і настанням оздоровчого сезону існує ймовірність зростання в нашому місті захворюваності на коронавірус, адже він нікуди не зник і небезпека не минула.

Нагадаю, що з місцевого та обласного бюджетів виділено майже 4 млн. грн для забезпечення наших медиків засобами захисту, медикаментами та обладнанням в боротьбі з цією хворобою. До цієї допомоги долучилися підприємці та небайдужі мешканці міста. Наші лікарі мають необхідний запас на перший час. Проте система охорони здоров'я не витримає навантаження, якщо хворих на коронавірус стане занадто багато. Про це говорять навіть на державному рівні.

Успішне проведення курортного сезону в Бердянську має велике значення як для багатьох мешканців, закладів відпочинку та оздоровлення, так і для місцевого бюджету. Розумію, що зараз літо, спекотна погода і не зовсім зручно носити маску. Але від всіх нас залежить, чи буде поширюватися коронавірус, чи буде далі тривати курортний сезон, адже із загостренням ситуації будуть знову вводитися карантинні обмеження.

Тому звертаюся до кожного — дотримуйтесь простих правил - носити маски в громадських місцях — магазинах, автобусах, місцях скупчення людей, тримати соціальну дистанцію та користуватись антисептиками.

Досить прості рекомендації лікарів безпосередньо впливають на рівень поширення цієї небезпечної коронавірусної хвороби. Бережіть себе, піклуйтесь про родичів похилого віку та будьте здорові!




Останні новини Бердянська
вчора, 17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024
15 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок