КП “Аншлаг” ліквідують

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
15.07.2020 · 16:59 · переглядів - 2117

Одне з найбільш неоднозначних комунальних підприємств Бердянська, після серії гучних скандалів — ліквідують. Відповідне рішення пропонують ухвалити депутатам міської ради. Профільна комісія рішення підтримала.


Керуюча справами міськвиконкому Ольга Кочубей, під час засідання комісії з гуманітарних питань, депутатської етики та законності, необхідність ліквідації комунального підприємства аргументувала двома факторами — припиненням проведення виставок-ярмарок, які були основною статтею фінансових надходжень підприємства і коронавірус. У зв'язку з пандемією підприємство не може виконувати свої безпосередні функції з організації концертів, тому виникла загроза накопичення боргів і необіхдності додаткового фінансування з міського бюджету. Тому в мерії ухвалено рішення ліквідувати комунальне підприємство “Аншлаг”.

Як зазначив голова профільної комісії Євген Георгієв, ініціатором ліквідації виступив керівник підприємства Владислав Шалєєв. Євген Георгієв, Ксенія Буханова, Тетяна Фурманова високо оцінили діяльність самого Владислава Шалєєва і ввіреного йому підприємства. З діяльністю “Аншлагу” депутати пов'язують “найяскравіші моменти” попередніх літніх сезонів. Звільнений персонал обіцяють працевлаштувати.

Керівник підприємства Владислав Шалєєв заявив, що готовий ділитись своїм досвідом. Організацію і проведення концертів офіційно буде покладено на відділ культури.

Чимало тверджень депутатів викликає здивування, принаймні у людей, які мають бодай мінімальне відчуття смаку. Так звані “фестивалі” шашлику, коли Приморську площу перетворювали у величезний брудний мангал, чи “фестиваль” пива з розливом напоїв, які можна придбати в стаціонарних закладах міста, аж ніяк не відповідають характеристиці “найяскравіші моменти попередніх курортних сезонів”.

Фінансово-господарські відносини між комунальним підприємством та іншими суб'єктами господарювання також належало б перевірити. На предмет законності, особливо доцільно, було б проаналізувати договори на організацію виставок-ярмарок в міському палаці культури, коли “Аншлаг” виступав в якості фінансової прокладки. Тому логічно було б одночасно із закриттям підприємства провести повну його перевірку за останні роки. Жодних ілюзій, що нинішня команда управлінців буде займатись цим питанням. Схеми підприємства належним чином має проаналізувати вже нова владна команда і не просто з метою притягнення до відповідальності винуватих, а задля уникнення подібних махінацій в подальшому.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок