Заборона на ДРГ, атаку, дрони, снайперів. Зрада чи перемога: до чого прийшли в "Мінську"?

По матеріалам ЛІГА.Новини
23.07.2020 · 08:59 · переглядів - 840

За словами екс-радника глави РНБО по реінтеграції ОРДЛО Сергія Сивохо, який ще недавно невдало створював так звану "платформу примирення", в Мінську обговорили "заходи дисциплінарного впливу до порушників наказу" про перемир'я

Заборона на ДРГ, атаку, дрони, снайперів. Зрада чи перемога: до чого прийшли в "Мінську"?

Вчора, 22 липня, в мінському процесі по Донбасу домовилися про те, що з першої хвилини 27 липня (понеділка) в зоні бойових дій повинен встановитися режим "повного і всеосяжного припинення вогню". Колишній позаштатний радник секретаря Ради нацбезпеки і оборони з питань реінтеграції і відновлення Донбасу Сергій Сивохо перерахував в Facebook пункти, які нібито входять в "пакет додаткових заходів".

За його словами, заборона в зоні операції об'єднаних сил стосується:

  • розвідувально-диверсійної діяльності;
  • наступальних операцій;
  • використання безпілотників;
  • використання снайперського і будь-якого іншого вогню;
  • розміщення важкої техніки і артилерії в населених пунктах;
  • інше.

Сивохо стверджує, що в документі "передбачені заходи дисциплінарного впливу до порушників наказу".

Звідки у колишнього переговірника ці дані він не уточнив. З більш ранніх коментарів екс-коміка можна зробити висновок, що у нього залишилися інсайдерські зв'язки у владі. Видання LIGA.net направить запит до Офісу президента для коментаря з цієї інформації.

У свою чергу в Офісі президента назвали цю домовленність «проривом у роботі ТКГ у цьому напрямку», повідомляє НВ.Україна. У відомстві заявили, що це результат «ефективної роботи української делегації за підтримки наших міжнародних партнерів у Берліні й Парижі, а також роботи політичних радників і глав МЗС країн — учасниць Нормандського формату».

Офіс президента заявив, що на засіданні ТКГ сторони за посередництва ОБСЄ домовилися про застосування заходів щодо посилення режиму припинення вогню до повного врегулювання конфлікту на Донбасі.

У повідомленні зазначено, що відповідні заходи погоджені на ТКГ Україною та Росією й підтримані ОБСЄ.

Крім того, в рамках гуманітарної групи українська сторона передала списки осіб на взаємне звільнення і чекає того самого від іншої сторони.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок