Мін’юст США звинуватив Коломойського в крадіжках та відмиванні мільярдів з Приватбанку

По матеріалам Української правди
07.08.2020 · 09:45 · переглядів - 333

У четвер, 6 серпня, міністерство юстиції США звинуватило українського олігарха Ігоря Коломойського в розкраданні мільярдів доларів з ПриватБанку, а потім використанні величезної кількості компаній для відмивання цих грошей в Сполучених Штатах і в усьому світі

Мін’юст США звинуватив Коломойського в крадіжках та відмиванні мільярдів з Приватбанку

Про це повідомляє видання The Washigton Post.

Протягом більше року федеральні агенти відстежували мільйони доларів, які були відправлені в США від компаній, що належать Коломойському та його партнеру Геннадію Боголюбову, для купівлі об'єктів нерухомості, в тому числі чотирьох хмарочосів у центрі Клівленда, в період приблизно з 2008 року та наступних п'яти років.

У зв'язку з розслідуванням федеральні агенти неодноразово приїжджали в Україну, в тому числі в лютому, де вони зустрічалися з генпрокурором Русланом Рябошапкою, і слідчими з НАБУ, щоб обговорити справу проти олігарха.

Видання нагадує, що розслідування НБУ виявило дефіцит в бухгалтерських книгах "Приватбанку" на $5,5 млрд і вони назвали це "масштабним і скоординованим шахрайством", в якому брали участь основні акціонери банку Коломойський і Боголюбов. Щоб утримати банк від краху, уряд використав кошти платників податків, щоб закрити діру.

Washigton Post вказує, що президент України Володимир Зеленський, який до державної служби був актором та працював на телеканалі олігарха, призначав Андрія Богдана, який є його радником з юридичних питань та екс-юристом олігарха Ігоря Коломойського, головою Офісу президента.

Раніше президент України Володимир Зеленський підкреслював, що не залежить і не має ніяких домовленостей з олігархом Ігорем Коломойським з яким його пов'язували ЗМІ.

Раніше у вівторок, 4 серпня, у Клівленді ФБР  прийшла з обшуками в офіси фірми, власником якої, за даними ЗМІ, є зокрема український олігарх Ігорь Коломойський.

Передісторія:

  • На початку 2019 року стало відомо, що Коломойський і його партнери по компанії Optima Management є найбільшими гравцями на місцевому ринку офісної нерухомості. За даними видання Miami Herald, на скупку тутешніх активів Optima витратила близько 250 млн доларів.
  • Партнери Коломойського в США - Мордехай Корф і Урі Лейбер, вихідці з єврейської громади штату Флорида.
  • На початку 2020 року стало відомо, що Коломойський знаходиться під слідством федерального великого журі США за звинуваченням у відмиванні сотень мільйонів доларів у сфері нерухомості. Серед покупок, які вивчає слідство: розкішний готель на 484 номери в Клівленді з видом на озеро і 21-поверхову офісну будівлю.


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок