У Бердянську в рамках реалізації грантового проєкту за кошти Світового банку відкрили Реабілітаційне відділення

По матеріалам пресс-службы исполкома
21.09.2020 · 11:59 · переглядів - 2013

18 вересня 2020 року у Бердянську відкрили відремонтоване та оснащене приміщення сучасного реабілітаційного відділення Комунального некомерційного підприємства Бердянської міської ради «Бердянське територіальне медичне об’єднання».

У Бердянську в рамках реалізації грантового проєкту за кошти Світового банку відкрили Реабілітаційне відділення

Субпроєкт «Реабілітація та відновлення – крок у комфортне життя» реалізований за кошти Світового банку у співпраці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, виконавчого комітету Бердянської міської ради та КНП БМР «БТМО» за ініціативи керівника ГО «Бердянська організація осіб з інвалідністю «Родина разом»» Вероніки Грєбєнщикової.

Основна мета проєкту – надання послуг медичної та фізичної реабілітації, а також психологічної допомоги жителям Бердянської міської об’єднаної територіальної громади, включаючи внутрішньо переміщених осіб, ветеранів АТО, членів сімей осіб, які потребують реабілітації.

реабилитация

Урочисту подію відвідали перший заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський та координатор субпроєкту Зураб Маісурадзе. Захід відбувся за участі керівництва міста, внутрішньо переміщених осіб,  ветеранів АТО та ООС, науковців, громадських організацій, лікарів.

Залучення коштів Світового банку дозволило реалізувати у громаді інноваційний проєкт – заснувати реабілітаційне відділення з найсучаснішим обладнанням, єдине такого рівня не лише у Запорізькій області, а й у Північному Приазов’ї. Ще два роки тому приміщення потребувало капітального ремонту. Нині ж тут створено сучасне реабілітаційне відділення, оснащене усім необхідним обладнанням, у якому надаватимуть послуги реабілітації висококваліфіковані фахівці.

реабилитация

За грантові кошти протягом 2,5 років придбано понад 670 одиниць обладнання. Закуплено обладнання для кабінетів лікувальної фізкультури, фізіотерапії, масажного кабінету, для кімнат психологічної реабілітації. Також проведено 12 сесій тренінгів для членів сімей осіб з інвалідністю, учасників АТО та членів їх сімей, ВПО та приймаючої громади. Учасниками тренінгів стали майже 200 осіб.

За кошти міського бюджету та за участі GIZ проведено капітальний ремонт приміщення.

Потенційними пацієнтами відділення є особи з ураженнями опорно-рухового апарату та нервової системи, які потребують реабілітації.

Заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський привітав усіх жителів громади з відкриттям сучасного реабілітаційного центру та побажав, щоб він став не лише центром фізичної та психологічної реабілітації, а й осередком професійного зростання лікарів, а також центром генерації нових ідей для розвитку громади в процесі децентралізації. Для Міністерства надзвичайно важливим є приклад громад, які успішно реалізують проєкти за кошти іноземних партнерів. Тому Бердянську громаду Міністерство запрошує до подальшої співпраці у проєктах, які планується надалі реалізовувати у партнерстві зі Світовим банком.

аппарат для бахил

Міський голова від імені громади подякував Світовому банку, Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та усім, хто долучився до реалізації  надзвичайно важливого для громади проєкту.

Керівник КНП БМР «БТМО» Дмитро Єгоров та завідувачка реабілітаційного відділення Світлана Лосевська провели гостям екскурсію приміщенням відділення та продемонстрували результат більш ніж дворічної праці.

Довідково: бердянський проєкт створення реабілітаційного відділення – один з десяти, відібраних у 2018 році для реалізації за грантові кошти Світового банку з 83 проєктних пропозицій, поданих на конкурс Міністерству тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. Проєкт входить до Стратегії розвитку м. Бердянська до 2027 року. Загальна вартість проєкту: 317 751,26 USD (у тому числі грант Світового банку – 228 507,67 USD; співфінансування виконавчого комітету Бердянської міської ради – 89 243,59 USD).

Консультації щодо надання реабілітаційних послуг можна отримати зателефонувавши до реабілітаційного відділення за номером (093) 273-08-02.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 2 травень, четвер 2024
вчора, 1 травень, середа 2024
30 квітень, вівторок 2024
29 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок