Політичні пристрасті під покровом ночі: Бердянська ТВК засідала до 3:00

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
25.09.2020 · 10:26 · переглядів - 3280

Недотримання гендерної квоти, клони, звинувачення у порушенні законодавства, заява до правоохоронних органів, повний зал «груп підтримки» з протилежних таборів кланових груп – в таких умовах відбулось засідання Бердянської ТВК.

Політичні пристрасті під покровом ночі: Бердянська ТВК засідала до 3:00

В списку партії «За майбутнє» виявили порушення гендерної квоти. Більшу частину засідання було присвячено вирішенню подальших дій комісії: зареєструвати політичну силу, відмовити в реєстрації чи дати можливість виправити помилки. Згідно Виборчого кодексу, в списках політичних партій, які перед поданням до ТВК затверджуються конференцією, має бути дотримана гендерна квота. В кожній п'ятірці зі списку повинно бути три чоловіки і дві жінки, або навпаки три жінки і два чоловіка. Заключна сьома п'ятірка списку партії «За майбутнє» налічувала 5 чоловіків. Далі йшли три жінки, хоча, згідно законодавства, в не закритій п'ятірці має бути черговість між чоловіком і жінкою.

Можна по-різному оцінювати політичну складову дебатів з приводу реєстрації чи не реєстрації даної політ сили, але необхідно визнати - факт порушення законодавства був. Інше питання з чиєї вини це відбулось? Після довготривалих суперечок, заповнення залу «групами підтримки» з таборів екс-мера і нардепа з одного і представників «корпорації» з іншого боку, більшістю голосів ухвалено рішення дати можливість виправити помилки.

З політичних партій зареєстрували лише список Національного корпусу.

Микола Ільїн, Валерій Баранов і Євген Шаповалов – офіційно зареєстровані в якості кандидатів на посаду міського голови.

На засіданні від 24-го вересня зафіксовано два клони Баранова. Перевірена схема брудних передвиборчих технологій в дії. Ініціали одного з них, повністю співпадають з Барановим Валерієм. Проблема в тому, що на законодавчому рівні не передбачено підстав для відмови в реєстрації громадянина в кандидати на виборну посаду, якщо документація оформлена вірно. Навіть, якщо це клон. Враховуючи, що Президент Зеленський обіцяв максимально реагувати на факти двійників, слово за правоохоронцями.

В результаті багатогодинного засідання, не розглянутими з порядку денного 24-го вересня залишились списки політичних партій «Опозиційний блок», «Батьківщина», «Слуга народу», Вікторія Галіціна, як претендент в кандидати на міського голову і двійники Баранова.

Чергове засідання комісії відбудеться сьогодні о 17:00.

Тэги: выборы 2020



Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок