Політичні пристрасті під покровом ночі: Бердянська ТВК засідала до 3:00

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
25.09.2020 · 10:26 · переглядів - 3273

Недотримання гендерної квоти, клони, звинувачення у порушенні законодавства, заява до правоохоронних органів, повний зал «груп підтримки» з протилежних таборів кланових груп – в таких умовах відбулось засідання Бердянської ТВК.

Політичні пристрасті під покровом ночі: Бердянська ТВК засідала до 3:00

В списку партії «За майбутнє» виявили порушення гендерної квоти. Більшу частину засідання було присвячено вирішенню подальших дій комісії: зареєструвати політичну силу, відмовити в реєстрації чи дати можливість виправити помилки. Згідно Виборчого кодексу, в списках політичних партій, які перед поданням до ТВК затверджуються конференцією, має бути дотримана гендерна квота. В кожній п'ятірці зі списку повинно бути три чоловіки і дві жінки, або навпаки три жінки і два чоловіка. Заключна сьома п'ятірка списку партії «За майбутнє» налічувала 5 чоловіків. Далі йшли три жінки, хоча, згідно законодавства, в не закритій п'ятірці має бути черговість між чоловіком і жінкою.

Можна по-різному оцінювати політичну складову дебатів з приводу реєстрації чи не реєстрації даної політ сили, але необхідно визнати - факт порушення законодавства був. Інше питання з чиєї вини це відбулось? Після довготривалих суперечок, заповнення залу «групами підтримки» з таборів екс-мера і нардепа з одного і представників «корпорації» з іншого боку, більшістю голосів ухвалено рішення дати можливість виправити помилки.

З політичних партій зареєстрували лише список Національного корпусу.

Микола Ільїн, Валерій Баранов і Євген Шаповалов – офіційно зареєстровані в якості кандидатів на посаду міського голови.

На засіданні від 24-го вересня зафіксовано два клони Баранова. Перевірена схема брудних передвиборчих технологій в дії. Ініціали одного з них, повністю співпадають з Барановим Валерієм. Проблема в тому, що на законодавчому рівні не передбачено підстав для відмови в реєстрації громадянина в кандидати на виборну посаду, якщо документація оформлена вірно. Навіть, якщо це клон. Враховуючи, що Президент Зеленський обіцяв максимально реагувати на факти двійників, слово за правоохоронцями.

В результаті багатогодинного засідання, не розглянутими з порядку денного 24-го вересня залишились списки політичних партій «Опозиційний блок», «Батьківщина», «Слуга народу», Вікторія Галіціна, як претендент в кандидати на міського голову і двійники Баранова.

Чергове засідання комісії відбудеться сьогодні о 17:00.

Тэги: выборы 2020



Останні новини Бердянська
вчора, 18 березень, понеділок 2024
17 березень, неділя 2024
16 березень, субота 2024
15 березень, п'ятниця 2024
14 березень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок