Микола Ільїн – підняв порт, підніме і місто!

Бердянськ 24
28.09.2020 · 15:18 · переглядів - 2092

«Підняв порт – підніме місто» - одне з головних передвиборних гасел кандидата на посаду міського голови Бердянська Миколи Івановича Ільїна. Який сенс в нього вкладено? Розбираємось разом.

Микола Ільїн – підняв порт, підніме і місто!
На правах політичної реклами

Подвійний успіх двічі директора ДП «Бердянський морський торговельний порт» Миколи Ільїна

В 2010-му році Микола Іванович Ільїн вперше очолив Бердянський порт. На той час, територія порту ще не була розділена між двома державними суб’єктами господарювання, ще не було приватних портових операторів. Однак на той момент підприємство накопичило борги і стояла загроза не виплати заробітної платні. За рік роботи Миколі Ільїну вдалось налагодити ефективну роботу, залучити вантажі і вже перед Новим роком весь багатотисячний колектив Бердянського порту отримав премії, яких до цього не виплачували вже декілька років. В 2011 році Микола Іванович залишив посаду з плюсовим балансом на рахунках підприємства і повагою портовиків.

Вдруге «Бердянський морський торговельний порт» Микола Ільїн очолив в 2014-му році. На той момент підприємство було в глибокій економічній кризі. Порт працював неповний робочий тиждень, а окремі підрозділи було переведено на 3-х денний графік. Яскравим свідченням тогочасних настроїв в колективі був рішучий намір докерів опустити в сміттєвий бак колишнього директора, з яким портовики пов'язували економічний занепад і запуск корупційних схем.

Наполеглива праця адміністрації разом з трудовим колективом дозволила за відносно короткий проміжок часу знову вивести підприємство з кризового становища. Через рік, в умовах відкритого збройного конфлікту на Донбасі, переорієнтування вантажопотоків, бердянські портовики на застарілому обладнанні змогли продемонструвати високий рівень професіоналізму і вийшли на рекордні в історії порту показники вантажообробки!

Найяскравіше рівень роботи порту під час керівництва Миколи Ільїна засвідчать цифри і факти

  • За неповних 4 роки роботи на посаді директора порту Миколі Ільїну вдалось вивести підприємство з боргів і накопичити на рахунках «БМТП» понад 250 мільйонів гривень власних коштів!
  • До бюджетів всіх рівнів сплачено понад сімсот мільйонів гривень! Для прикладу лише за 2016-й рік загальна сума податкових платежів склала 387 мільйонів гривень. Бюджет Бердянська отримав понад 80 мільйонів!
  • На підприємстві постійно зростала заробітна плата. Місячні, квартальні та річні премії стали буденністю. Середня заробітна платня працівників коливалась на рівні 15 тисяч гривень, докери отримували 20, 25, а подекуди і 30 тисяч гривень на місяць!
  • Вперше в сучасній історії порту Бердянськ проведено модернізацію та оновлення техніки: відремонтовано застарілі крани, вперше за 25 років збільшено кранове господарство, придбано сучасну навантажувальну техніку для різних типів вантажів, з’явився мотовіз. Відремонтовано буксирний флот, реконструйовано портові дороги, перекладено залізничні колії, оновлено музей підприємства. Проведено ремонт приміщень і т.д. Підприємство зробило проект сучасного зернового терміналу та була можливість його побудувати за власні кошти.
  • Надавалась всебічна підтримка місту – капітальний ремонт меморіального катера «Зоркій», реконструкція та оновлення пам’ятників: Поліні Осипенко та морякам-десантникам.

Двічі Микола Ільїн очолював «Бердянський морський торговельний порт» і двічі демонстрував свої унікальні навички відновлювати роботу підприємства в умовах економічної кризи. Конкретні здобутки, лідерські якості, професіоналізм та відкритість до простих людей дозволили Миколі Ільїну завоювати беззаперечний авторитет серед портовиків міста.

 - Я в порту працюю більше 25 років. Бачив багато різних начальників. Для мене особисто є два керівники з великої літери – це Анатолій Резніков та Микола Ільїн. Ці люди своєю справою довели, як може працювати наш порт, як можуть працювати портовики, якщо директор відстоює інтереси підприємства та захищає трудовий колектив, - розповідає бригадир механізованої бригади «БМТП» Микола Ярмоленко.
 - Микола Іванович – справжній професіонал. Ми добре пам’ятаємо, як працював порт ще три року тому, коли директором був Ільїн, і що відбувається зараз – роботи немає, зарплата мінімальна, тому доводиться шукати додатковий підробіток, а тепер ми ще й опинились на межі звільнення. Всі ми з нетерпінням очікували, коли ж міністерство до нас прислухається і відновить на посаді Миколу Ільїна. На жаль, цього не трапилось. Тому як портовик, який особисто знайомий з Миколою Івановичем, як бердянець – підтримую Миколу Ільїна на посаду міського голови, - висловив свою позицію докер-механізатор з 23-ти річним стажем Сергій Чернишенко.

Успішний антикризовий менеджер – «панацея» для Бердянська

Каденція Володимира Чепурного і його команди увійде в історію міста, як 5 років втрачених можливостей. Унікальні умови перших років децентралізації, багатомільйонні надходження до місцевого бюджету від порту були просто змарновані. Сам мер і більшість його команди, за виключенням поодиноких випадків, виявились нездатними трансформувати широкі повноваження та десятки мільйонів гривень в осучаснення міста. Ігнорувались нагальні потреби житлово-комунального господарства. Як результат злочинного недбальства керівництва міста та «Бердянськводоканалу» - аварія на каналізаційному колекторі та цілий ряд інших, можливо не настільки кричущих, але не менш актуальних проблем.

В нинішніх умовах Бердянськ потребує успішного антикризового менеджера, який знає як і вміє налагоджувати ефективну роботу підлеглих. Трудова біографія Миколи Ільїна, його досягнення в порту наочно демонструють мешканцям міста, хто вартий довіри. Від кого можна очікувати реальних позитивних змін і досягнень.

Микола Ільїн – підняв порт, підніме і місто!




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок