Як повернути переплачені податки: роз'яснення

По матеріалам ЛІГА.Money
05.11.2020 · 17:01 · переглядів - 281

Подати заяву на повернення переплачених податків можна онлайн

Як повернути переплачені податки: роз'яснення

Для повернення помилково або надміру сплачених податків можна скористатися сервісом "Е-повернення". Про це повідомляється на Facebook-сторінці Державної податкової служби.

 - Платники податків мають змогу у режимі 24/7 дистанційно подати заяву на повернення коштів через електронний кабінет у три кліки, – зазначається у повідомленні.

Як працює сервіс

У головному меню електронного кабінету платника податків необхідно в розділі "Заяви, запити для отримання інформації" із запропонованого переліку вибрати форму "Заяви про повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені" (F1302001 – для фізичних осіб та J1302001 – для юридичних осіб).

Після заповнення запропонованих реквізитів заяви необхідно зберегти її, підписати та відправити територіальному органу ДПС.

Повернення помилково або надміру сплачених коштів можливо протягом 1095 днів від дати їх сплати та за умови відсутності у платника податкового боргу.

Як часто українці користуються цим сервісом

Сервісом "Е-повернення" за 10 місяців 2020 року скористалися 249 000 платників податків, з яких 128 000 – подали заяви на повернення коштів та 121 000 громадян задекларували право на повернення податкової знижки за деклараціями про майновий стан і доходи.

Територіальні органи ДПС опрацювали 183 000 заяв, за якими сформовано та передано до Держказначейства електронних висновків на суму 5,7 млрд грн.

Також до органів Держказначейства направлені електронні повідомлення на повернення податкової знижки на суму 311 млн грн.

Як зайти до електронного кабінету платника податків

У серпні 2019 року податківці повідомили, що в Україні змінилася адреса електронного кабінету платника податків.

Тоді ж стало відомо, що зайти до електронного кабінету можна за посиланням cabinet.tax.gov.ua.

Водночас продовжує діяти стара адреса електронного кабінету (cabinet.sfs.gov.ua), поки триває процес реорганізації Державної фіскальної служби у Державну податкову службу.

У кінці серпня 2019 року в Україні почалася реорганізація Державної фіскальної служби з її поділом на Державну податкову службу та Державну митну службу.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок