«Зупинити експлуатацію» - Суд закриває 16 школу. ДСНС наполягає на закритті ще 7 навчальних закладів

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
04.12.2020 · 14:31 · переглядів - 6287

Запорізький окружний адміністративний суд задовольнив позов ГУ ДСНС в Запорізькій області з зупинки експлуатації приміщення спеціалізованої школи №16 через порушення вимог протипожежної безпеки. Рішення оскаржено в апеляції.


За інформацією начальника відділу освіти Володимира Липського ухвалене рішення вже оскаржено в апеляції, наразі освітяни шукають варіанти вирішення проблеми без зупинки навчального процесу.

Ми оскаржили рішення Запорізького окружного адміністративного суду в апеляції. Що стосується інших закладів освіти, по яких тривають судові тяжби, там ситуація не настільки серйозна – Суди дають можливість виправити порушення і призначають відповідні терміни на ліквідацію виявлених невідповідностей, - зазначив Володимир Липський.

Проблема з порушенням правил протипожежної безпеки в закладах освіти відома давно. В 2018-му році міською радою була затверджена програма забезпечення пожежної безпеки в закладах освіти на 2018-2020 роки. На ці заходи передбачалось 8 млн. 988 тисяч гривень. Однак її так і не реалізували.

Начальник відділу освіти Володимир Липський повідомив, що дана програма не була підкріплена фінансуванням.

Для вирішення проблеми з порушення правил протипожежної безпеки необхідно 22 мільйони гривень. В цьому році ми замовили проектно-кошторисну документацію з монтажу сигналізації для всіх шкіл і дитячих садочків міста, - повідомив Володимир Липський.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок