На сесію через акредитацію. Нова влада регламентуватиме діяльність журналістів в міській раді?

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
11.12.2020 · 16:03 · переглядів - 1465

На 2-й позачерговій сесії міської ради затверджено Регламент БМР VIII скликання. В ст. 4 передбачається проведення акредитації для представників ЗМІ та прописана можливість позбавлення журналістів акредитації.


Починають з того, чим закінчували попередники? Новообрані депутати, з приводу діяльності журналістів, закріпили рішення своїх попередників. Нагадаємо, в 2019-му році, завершальним етапом ізоляції чиновників виконкому від громадськості та журналістів стало запровадження акредитації.

В новому Регламенті передбачається можливість відмови в акредитації і позбавлення журналіста акредитації на термін, який визначить міська рада. Редакція «Бердянськ 24» під час обговорення проекту Регламенту акцентувала увагу депутатів та міського голови Валерія Баранова на ряді особливостей статті 4 проекту Регламенту, які дублюють або деталізують Закон України «Про інформацію». Озвучені пропозиції представники влади проігнорували і затвердили проект рішення у запропонованому вигляді.

Однак, в той же час, міський голова Валерій Баранов запропонував повернутись до даного питання окремо і обговорити його на круглому столі, після чого внести зміни до Регламенту, якщо будуть надані відповідні рекомендації представникам влади. Цікаво буде поглянути на формат та учасників круглого столу, якщо його все ж таки зберуть. Загальновідомо, що більшість журналістської спільноти міста представляють співробітники абсолютно залежних медіаресурсів. Які рекомендації вони можуть винести, можна спрогнозувати вже зараз. Виходить, що після обрання на посаду Валерій Баранов прислухатиметься рекомендацій журналістів-представників корпорації, яких нещадно критикував останні роки?

Озвучений намір лише перспектива, станом на сьогодні, «перезавантажена влада», в питанні взаємодії з журналістами офіційним рішенням повторила своїх попередників.




Останні новини Бердянська
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок