БЗПТО намагається стягнути з міської ради 63 млн гривень за гуртожиток

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
02.03.2021 · 18:34 · переглядів - 1929

На вимогу 19 мешканців гуртожитку в Бердянську скликали позачергову сесію. За інформацією начальника відділу з представництва інтересів міської ради та виконкому в судах Наталі Замети ПРАТ БЗПТО намагається отримати компенсацію з міського бюджету за гуртожиток в розмірі 63 мільйони гривень.

БЗПТО намагається стягнути з міської ради 63 млн гривень за гуртожиток

Предмет спору між Бердянською міською радою та ПРАТ БЗПТО — гуртожиток, який раніше перебував у власності заводу. Згідно з рішенням суду даний об'єкт має бути переданий до комунальної власності міста. Однак, за інформацією начальника Бердянського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Максима Дудки дане рішення не виконано. Виконавчою службою двічі накладено штрафні санкції за невиконання рішення суду та направлено звернення про відкриття кримінального провадження по даному факту.

В той же час в Господарському суді Запорізької області розглядається справа, щодо відшкодування ПРАТ БЗПТО збитків в розмірі 63 млн у зв'язку з тим, що Бердянський завод підйомно-транспортного обладнання заявляє про передачу даного об'єкту до комунальної власності. За оцінкою БЗПТО після проведених поліпшень в 2018 і 2019 роках вартості гуртожитку становить 63 мільйони гривень. З даного приводу відбулось лише підготовче засідання.

Приводом для скликання сесії міської ради стало звернення групи мешканців гуртожитку до міського голови та секретаря міської ради.

На сесії депутатами ухвалено рішення визнати заяву за підписом Бердянського міського голови Баранова В.О. від 19.02.2021 р., направлену до Центрального апеляційного господарського суду по справі №908/1674/19 такою, що не відповідає інтересам громади м. Бердянськ та не є дійсною.

Филимонова

Крім того, депутати рішенням сесії рекомендували міському голові Валерію Баранову звільнити із займаної посади начальника відділу з правового забезпечення діяльності виконкому Світлану Філімонову. Депутати вважають, що дана посадова особа має понести відповідальність за розробку проекту заяви від міського голови до Центрального апеляційного господарського суду.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 26 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 25 квітень, четвер 2024
24 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок