Облрада разом з ОТГ області оскаржуватимуть передачу тисяч гектарів земель під городництво

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
04.03.2021 · 17:32 · переглядів - 1319

Про це заявив заступник голови обласної ради Владислав Куценко під час візиту в Бердянськ на зустрічі з депутатами районної ради та керівництвом територіальних громад району.

Облрада разом з ОТГ області оскаржуватимуть передачу тисяч гектарів земель під городництво

Мешканці району, як і інших територій Запорізькій області потерпають від дій Держгеокадастру, який без аукціонів передає тисячами гектари землі державної власності, які б мали передаватись в ОТГ, приватним особам. Дану проблему керівництву обласної ради – Людмилі Любим та Владиславу Куценко озвучили представники об’єднаних територіальних громад району.

Ми збираємо і систематизуємо всю інформацію, яка стосується передачі земель державної власності в області. Є підстава для оскарження передачі в оренду цих земельних ділянок. Недодержання погодження меж земельних ділянок з сусідніми ділянками дає нам підставу скасувати рішення Держгеокадастру. Запорізька обласна рада буде ініціатором звернення до правоохоронних органів, щодо незаконного заволодіння землею, - зазначив Владислав Куценко.

Представники територіальних громад району проінформували керівників області про гостру проблему нестачі медичних працівників. Територіальні громади готові навіть надавати житло молодим медичним працівникам, щоб залучити інтернів до сільської місцевості. Враховуючи проблемність даного питання в масштабах країни, Людмила Любим зазначила, що облрада намагатиметься сприяти залученню молодих медиків до сіл, однак гарантувати успішність даного процесу депутати не можуть.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок