Понад 2 тисячі бердянців прохають владу повернути ярмарок в палац культури

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
09.03.2021 · 11:56 · переглядів - 2010

Відповідну інформацію озвучили начальник упарвління економіки Юлія Орлова та організатор ярмарок Тетяна Татаренкова. Доцільність відродження проведення виставок-ярмарок розглянули на профільній комісії з підприємницької діяльності.


З минулого року в Бердянську місцеві депутати заборонили проведення виставок-ярмарок в міському палаці культури ім. Т.Г. Шевченко. До депутатів нового скликання звернулась організатор ярмарок Тетяна Татаренкова з пропозицією дозволити проведення виставкових заходів в закладі культури. Юлія Орлова додала, що до управління економіки надійшли листи на підтримку даних ярмарків з підписами 2-х тисяч мешканців міста.

На користь своєї пропозиції підприємець наводить одразу декілька аргументів: в попередні періоди КП “Аншлаг” отримав майже 1,5 млн гривень за два роки виставкової діяльності. Тепер, за відсутності даної організації, кошти надходитимуть напряму до міського палацу культури, за які адміністрація закладу зможе проводити ремонтні роботи. На сьогодні вже навіть є в планах провести реконструкцію фасадної частини МПК зі сторони ринку. Підприємець заявила, що готова сплатити авансовий платіж, щоб роботи були проведені до початку курортного сезону. Другий аргумент від організатора — проведення ярмарків не перетинатиметься з культурно-розважальними заходами.

З приводу залучення місцевих підприємців, підприємець наголосила, що готова надавати бердянському бізнесу 20-ти відсоткову знижку і, навіть, більш економічно привабливі торговельні площі.

Категорично проти з даного приводу висловився голова профільної комісії Іван Братеньков, який наголосив, що осередок культури не місце для організації торгівлі. Ухвалення конкретного рішення з даного приводу перенесли на засідання спільної депутатської комісії, на якій депутати мають заслухати аргументи заступника міського голови Юрія Мухи.

Підприємець Тетяна Татаренкова зауважила, що вона в будь-якому випадку продовжить займатись організацією ярмарків в Бердянську. Єдине питання, де вони проходитимуть і хто отримувати прибуток — власники об'єктів нерухомості, чи міський бюджет в особі палацу культури?




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок