Актор із Бердянська Дамір Сухов допомагав ЗСУ, а потім втік в росію, отримав паспорт рф і навчає мордовських акторів

Бердянськ 24
12.08.2023 · 09:16 · переглядів - 10522

На такий крок випускник бердянської ЗОШ №10 пішов разом із своїм колегою Глібом Михайличенко. На початку війни ця парочка навіть брала участь в гуманітарних місіях в Маріуполі. А потім рвонула на територію країни-терориста

Актор із Бердянська Дамір Сухов допомагав ЗСУ, а потім втік в росію, отримав паспорт рф і навчає мордовських акторів

Дамір Сухов не просто позиціонував себе як український патріот. За інформацією Детектор медіа він був одним з тих, хто забезпечував життя в бомбосховищі театру, допомагав людям. Поїхав з театру за день до теракту, 15 березня. Виїхав в росію і став роздавати інтерв’ю російським пропагандистським виданням. І раптом з’ясувалось, що він тісно пов’язаний з Пітером, що російські актори – найкращі у світі, а трупний сморід в маріупольському театрі – це запах риби. Отримав російський паспорт та переїхав до рф.

Принаймні, можна знайти його інтерв’ю російським виданням, де актор розповідає про своє розчарування українською владою і переказує різні фейки про бої у Маріуполі. Наприклад, каже, що першим прийшов ховатися в тамтешній театр, а згодом чув «багато розмов про те, що ЗСУ просто забавлялися і на спір перестрілювалися через будівлю Драмтеатру». «Аргументам і фактам» твердив, що, хоч сам і не бачив, але люди казали, що театр підірвали зсередини. Що ж до «азовців», то, звісно, Дамір описував їх як страшних людей, які хотіли відібрати автівки у місцевих, а коли ті не дали ключі, то просто постріляли колеса.

За словами Сухова, йому вдалося повернутися до родини у Бердянськ, подзвонити в управління культури щодо зарплати і почути, що «його завдання — виїхати на Україну». Конкретно — у Запоріжжя, де «їм дадуть тисячу гривень і притулок». Замість цього він виїхав до російського Саранська, в якому жили родичі. Там він з названим вище колегою Глібом Михайличенком і заснував кіношколу, щоб навчати молодь мистецтва кіно. Місцеві медіа називають обох російськими акторами.

«На цей момент я працюю актором у Мордовському національному театрі. В минулому році переїхав у Саранськ. Разом із Глібом вирішили відкрити Start Media School. Хотілось би стати містком між Саранськом, Пітером і Москвою, щоб хлопці й дівчата з Мордовії мали можливість побачити інший світ і відкрити для себе двері російського кінематографа», — цитує Даміра видання «Столица С».

Що цікаво, таку Сухов разом із партнером Михайличенком планували відкрити в Маріуполі і вже практично завершили процес підготовки. Стартувати мали у березні 2022-го. Про це Сухов розповідав виданню MRPL.city за місяць до повномасштабного вторгнення. Ось цитата:

«Водночас у артиста є й власні табу на деякі ролі. Він точно розуміє, що ніколи не зможе зіграти чоловіків, які ображають дітей чи жінок, і вже відмовлявся від фільмів, де потрібно було грати сепаратиста».

Українські колеги наших героїв нині активно обговорюють ситуацію. Багато хто називає її «прикрим самогубством» і сподівається, що розголос не дасть цим двом повернутися назад в Україну. А ось Олександр Жила песимістично припускає, що їм це може і вдатися, навіть попри скандал. А ще є ідеї повідомити російську прокуратуру, що «російський актор» Гліб Михайличенко свого часу допомагав ЗСУ. Просто як Ані Лорак.




Останні новини Бердянська
вчора, 17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок