Бердянська журналістка, що працює на окупантів, зняла сюжет, який розпалює релігійну ворожнечу

По матеріалам Інститута масової інформації
21.04.2023 · 19:21 · переглядів - 1207

Колишня ведуча ТБ “Бердянськ” Юлія Ваченкова, яка з червня 2022 року співпрацює з російськими окупантами й знімає пропагандистські сюжети, займається розпалюванням релігійної ворожнечі

Бердянська журналістка, що працює на окупантів, зняла сюжет, який розпалює релігійну ворожнечу
Фото – primorka.city

Її сюжет про бердянський католицький храм виклали 20 квітня на проросійському телеграм-каналі “Бердянск.Актуально”.

У дописі до сюжету йдеться про те, що “служителі католицького храму в Бердянську втекли, залишивши парафіян без пастиря. Виявляється, у костелі була і темна сторона діяльності”. На відео пропагандистка розповідає, що католицький храм “символічно протистоїть православному храму і вічному вогню”, який є “символом нашої перемоги у великій вітчизняній війні”.

Далі вона розповідає про те, що очільник храму “покинув усіх, хто в нього вірив”, разом з благодійним фондом “Карітас-Спес Бердянськ”, який багато років “окатоличував усіх”. Також вона переконує, що слідчим “стали відомі факти використання персональних даних і навіть біологічного матеріалу”. Втім, про який “біологічний матеріал” ідеться, у подробиці Ваченкова не вдається. Підтвердженням слів авторки на екрані були лише якісь стелажі з книжками й теками для документів. 

Також у сюжеті пропагандистка, “відкриваючи завісу таємничності”, з “великою ймовірністю” повідомила, що “костел … давав прихисток українським військовим-диверсантам”, а ще “був дружнім до греко-католиків, які ховали в схроні зброю і вибухівку”.

Крім того, йдеться в сюжеті, в костелі були знайдені книжки, в яких “відкрито закликалося до повалення державного ладу ще часів Януковича”. На підтвердження цього на екрані, зокрема, демонструється богословська збірка польською мовою “Милосердна любов Бога. Відповідь на гріх людини”. Як з'ясував ІМІ, це набір касет з проповідями священників із назвами “Боже милосердя як знак нашого часу”, “Таїнство примирення через зцілення”, “Ісус прощає грішників” тощо.

Скриншот ІМІ

Також у сюжеті як підтвердження “підривної діяльності” з боку представників католицької церкви був продемонстрований компакт-диск із назвою “Колекція світових хітів “Volume”. 

Наприкінці сюжету Юлія Ваченкова повідомила, що слідчі “виявили в цьому готичному світі дивні предмети, як з фільму жахів, які використовувалися для ініціації (але не повідомляється кого і якої. – Авт.), факельної ходи й інших ритуалів окультного характеру”. На підтвердження слів журналістки у відеоряді показали приміщення, в якому були помітні одяг священнослужителів для служб, а також велика ікона із зображенням Ісуса Христа.

Скриншот ІМІ

Завершує свій репортаж пропагандистка словами, що “багато років ці лжебрати, хитро проникнувши в православну країну і, зокрема, місто Бердянськ … вели масштабну підривну діяльність”.

Нагадаємо, перший сюжет Ваченкової з'явився в телеграм-каналі “Бердянск.Актуально” 30 червня 2022 року. Він був присвячений гуманітарній допомозі, яку “біженці з Маріуполя” отримали “з дружнього Дагестану”. Після цього сюжети Ваченкової публікуються лише в цьому телеграм-каналі. Зокрема, і сюжет про візит російських медіа до Бердянська, щоб переконатися, що в окупованому місті “все добре”. Саме це вона уточнювала “як колега в колеги” в пропагандистського журналіста Віталія Кадченка з російського "першого каналу".

За даними “Приморка.City”, в інтерв'ю журналістам Юлія Ваченкова свого часу говорила: “Потрібно бути чесним із самим собою, вся міць полягає в правді”.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок