Бердянських котів визнають частиною екосистеми міста

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
18.08.2021 · 08:50 · переглядів - 3245

Декілька петицій і два роки потому міська влада Бердянська почула заклики еко-активістів міста і розробила проект рішення, яким коти визнаються частиною екосистеми

Бердянських котів визнають частиною екосистеми міста

Доцільність і необхідність визнання котів частиною екосистеми міста в Бердянську обговорюють з 2019-го року. При цьому, начеб то, і депутати, і представники влади висловлювались за ухвалення подібного рішення, однак до фактичного розгляду питання на сесії справа не доходила.

19-го серпня міська рада розгляне відповідний проект рішення і, судячи з рекомендацій комісії і засідання Дня депутата його підтримає. В разі затвердження, котів офіційно визнають природними дератизаторами. Заборонятиметься вилов безпритульних котів окрім:

  • необхідності вжиття заходів регулювання чисельності безпритульних котів у м. Бердянськ шляхом стерилізації, здійснення вакцинації та/або з метою перевлаштування їх до нових власників із залученням представників громадських об’єднань, статутною метою яких є захист тварин від жорстокого поводження;
  • наявності обставин, що створюють загрозу життю, здоров’ю та безпеці людей з метою карантинування для підтвердження чи спростування антропозооносних захворювань, яке надає ветеринарний лікар відповідною письмовою довідкою встановленої форми.

Керівникам ОСББ та житлово-комунальним підприємствам заборонятиметься встановлення обмежень на пересування котів в будинках, оскільки це заважатиме чотирилапим виконувати їх природну функцію з вилову щурів. Також заборонятиметься ізолювати котів в підвальних приміщеннях чи на горищах.

Підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності, що знаходяться на території міста рекомендується вживати заходи зі стерилізації та ідентифікації безпритульних тварин, які знаходяться на їх території.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок