Бердянських лікарів змушують писати заяви про заміну трудових книжок на російські та брати російські паспорти

По матеріалам Бердянськ Сьогодні
28.03.2023 · 19:19 · переглядів - 2022

Хто не бере паспорти, отримує на 30% менше зарплатню

Бердянських лікарів змушують писати заяви про заміну трудових книжок на російські та брати російські паспорти

"Бердянських медичних працівників найближчим часом керівництво зобов'язало написати заяву за цим зразком і придбати нові трудові книжки рузького зразка. Які на хвилинку коштують 500 рублів, ще й виручку комусь організовують від покупки", - пишуть читачі сторінки Бердянської міськради в Телеграм.

Цікаво, що заява пишеться на Тамару Олейникову, яка вже не виконуючий обов‘язки, а повноправна "директорка лікарні".

Тим часом окупанти активно проводять агітацію з приводу отримання російських паспортів. Тим працівникам, хто відмовиться це робити погрожують зняти 30 відсотків від ставки, що ускладнює проживання з тим рівнем цін, що встановили росіяни.

"А потім деякі говорять - і не соромно отримувати дві ставки. Ні, не соромно! Ми не поїхали з міста, ходимо на роботу і робимо все, що залежить від нас. Чекаємо та віримо ЗСУ. А іншим паскудам бажаємо пакувати валізі та пиз***ати на болота!", - пишуть дописувачі соцмереж з Бердянська.

Нагадаємо, що колаборантами вважатимуться лише ті медики, які виявляють ініціативу для призначення на керівну посаду або співпрацюють з окупаційною владою з політичних мотивів чи визнають законність окупації. МОЗ підкреслює, що лише добровільна співпраця з окупантами та підтримка окупаційного режиму тягнуть за собою кримінальну відповідальність.




Останні новини Бердянська
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024
16 квітень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок