Британська розвідка: ЗСУ знищили 14 російських гелікоптерів біля Бердянська та Луганська

Бердянськ 24
21.10.2023 · 10:16 · переглядів - 1167

В результаті української атаки на аеродроми окупованих Бердянська та Луганська 17 жовтня, Збройні Сили України знищили 14 російських військових гелікоптерів, як підтвердила британська розвідка.

Британська розвідка: ЗСУ знищили 14 російських гелікоптерів біля Бердянська та Луганська

Внаслідок української атаки на аеродроми окупованих Бердянська та Луганська 17 жовтня було загалом вражено 14 російських військових гелікоптерів та засоби ППО. Про це йдеться у зведенні міністерства оборони Великої Британії.

З посиланням на дані розвідки, повідомляється, що масштаби збитків наразі не підтверджені, однак ймовірно, що у Бердянську знищили 9 гелікоптерів, а у Луганську − 5.

«Оскільки безпосередня авіаційна підтримка Росії на сьогодні вкрай слабка, російські оборонні лінії все більше покладаються на підтримку гелікоптерів перед українським наступом», − зазначили у міністерстві.

Як повідомили у відомстві, Бердянськ використовувався росіянами як основна передова оперативна база на південній осі, яка забезпечувала як матеріально-технічне забезпечення, так і наступальну й оборонну спроможність. У разі підтвердження втрати вплинуть на здатність Росії як захищатися, так і вести подальший наступ на цьому напрямку.

«Враховуючи нинішнє навантаження на російське військове виробництво, підтверджену втрату будь-яких літальних апаратів буде важко компенсувати в коротко- та середньостроковій перспективі», − зазначили військові.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 липень, п'ятниця 2024
25 липень, четвер 2024
24 липень, середа 2024
23 липень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок