Будівництво урбан парку в Бердянську затвердили на обласному рівні

По матеріалам ЗОДА
25.10.2021 · 17:04 · переглядів - 4934

У Запорізькій області створять три урбан-парки. Один із них - у Бердянську

Будівництво урбан парку в Бердянську затвердили на обласному рівні

У рамках національної програми «Здорова Україна» триває розбудова спортивної інфраструктури країни. На це спрямовано кілька проєктів, таких як «Активні парки», «25 спортивних магнітів України», глобальна реконструкція ДЮСШ, а відтепер ще й створення “урбан-парків”.

Перший урбан-парк нещодавно відкрили на столичному ВДНГ. На черзі - будівництво таких локацій по всій Україні.  Три з них з’являться у Запоріжжі – про це розповів сьогодні голова  запорізької облдержадміністрації Олександр Старух під час наради з керівниками структурних підрозділів.

Запорізька область довела свою ефективність під час реалізації програми Президента України «Активні парки», тому ми єдині в Україні, кому довірено побудувати одразу три урбан-парки, для порівняння – у Дніпропетровській області поки будуватимуть один. Ці парки будуть розташовані у Мелітополі, Бердянську та Запоріжжі. Зараз триває стадія проєктування, - розповів голова ЗОДА Олександр Старух.

Урбан-парк - це парк, в якому будуть зібрані майданчики для різних вуличних культур в одному місці (брейкданс, паркур, скейт і bmx парк, воркаут і баскетбольний майданчик, а також майданчики для інших видів вуличних культур). Цей проєкт реалізується в рамках програм "Велике будівництво" і "Здорова Україна".  Головною метою будівництва масштабних спортивних майданчиків є необхідність популяризувати заняття спортом серед українців. За словами президента України Володимира Зеленського, фізична активність дуже важлива для збереження здоров'я нації, а згідно статистики,  сьогодні близько 60% українців не займаються фізичною культурою. 




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок