Будуть в мишоловці: військовий експерт спрогнозував наслідки "жесту доброї волі" в Мелітополі

По матеріалам 24 каналу
27.02.2023 · 08:48 · переглядів - 3353

ЗСУ прагнуть знищити логістичне сполучення окупантів на Півдні. Це допоможе у найближчому майбутньому успішно деокупувати українські міста

Будуть в мишоловці: військовий експерт спрогнозував наслідки "жесту доброї волі" в Мелітополі

Про це 24 Каналу розповів військовий експерт Павло Нарожний. За його словами, російська армія не зможе воювати проти українців без боєприпасів.

Відрізати росіянам шляхи постачання

Павло Нарожний зауважив, що усе російське угрупування, яке перебуває у Херсонській області від перешийка і до річки, постачається двома шляхами: через Крим, Мелітополь, а він своєю чергою через Маріуполь.

 - Коли ми дійдемо до Мелітополя, то беремо та відкриваємо карту. Навколо Мелітополя малюємо коло з радіусом 84 кілометри, – зазначив він.

На його думку, це означатиме, що туди зайдуть наші HIMARS і будуть тримати під вогневим контролем тимчасово окупований Бердянськ та Генічеськ.

 - Якщо ми тримаємо Генічеськ під вогневим контролем, то ми відрізаємо повністю від постачання все угрупування, яке перебуває в Херсонській області, і це автоматично означає "жест доброї волі" та відхід, – пояснив військовий експерт.

За його словами, опинившись у такій ситуації, росіянам будуть непереливки.

 - Вони там будуть у мишоловці, – додав Нарожний.

Він зосередив увагу, що ЗСУ подбають про постійний обстріл окупантів із артилерії. Тож ворог довго не протримається навіть без підходу ЗСУ до Бердянська.

Контрнаступ ЗСУ на Півдні

Павло Нарожний повідомив, що росіяни не зможуть тримати під контролем Бердянськ без ліній постачання.

За його словами, зараз окупанти отримують підкріплення через море.

Наступна ціль – Генічеськ, де є автомобільна дорога та міст, який буде зруйновано, щоб відрізати місто від підвезення боєкомплектів ворогу.

 - А після цього вже буде операція наступальна на Бердянськ і Маріуполь, – зауважив він.

Військовий експерт переконаний, що така операція ЗСУ – це питання лише часу. До того ж українські військові очікують не стільки західної зброї, а скільки сприятливої погоди, щоб почати цей контрнаступ.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок