Держспецзв'язку порадило не качати програми на торентах: можуть бути російські трояни

По матеріалам ЛІГА.Новини
19.03.2023 · 18:21 · переглядів - 328

Державна служба спеціального зв'язку та захисту заявила, що російські спецслужби розміщують на торент-трекерах зламане програмне забезпечення зі шкідливим кодом

Держспецзв'язку порадило не качати програми на торентах: можуть бути російські трояни

Про це відомство повідомило в неділю, посилаючись на свій звіт щодо тактики росіян в кіберсередовищі.

"Хакери троянізують ISO та установчі файли й розміщують їх у безкоштовному доступі на торент-трекерах. Якщо жертва завантажує та встановлює такі файли на свій компʼютер, хакери отримують доступ до його вмісту і можуть протягом тривалого часу залишатися непомітними", – заявило Держспецзв'язку.

Оскільки системні адміністратори і приватні користувачі досі часто використовують неліцензійне програмне забезпечення з торент-трекерів, вони фактично надають доступ російським спецслужбам до вмісту робочих машин.

Торент – це протокол для обміну файлами через Інтернет. Технологія дозволяє швидко завантажувати великі файли, такі як фільми, музику, програми тощо, оскільки файли розділяються на частини та завантажуються з кількох джерел одночасно.

Держспецзв'язку наголосила, що особливо небезпечним є використання зламаної операційної системи, бо в такому випадку зловмисники можуть отримати повний адміністративний доступ до компʼютера, на якому її встановлено.



Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок