До 13,50 за куб. Газопостачальники почали публікувати річні ціни на газ

По матеріалам ЛІГА.Бізнес
27.05.2021 · 11:19 · переглядів - 3126

Газопостачальні компанії почали публікацію річних і місячних тарифів на газ. Ціна газу за місячним контрактом на червень варіюється в діапазоні від 7,99 грн до 11,89 грн за кубометр, річних - від 7,80 грн до 13,50 грн за кубометр


Про це повідомляє консультаційний центр для населення ГазПравда.

У більшості компаній місячна ціна на червень 2021 нижче, ніж річна пропозиції. Наприклад, у Чернівецькій обласній енергопостачальній компанії різниця досягає 5 грн за кубометр: 8,50 грн в червні проти 13,50 грн за річним контрактом.

У деяких постачальників навпаки - річна пропозиція більш вигідна. Зокрема, у компаній Закарпаттяенергозбут, Газпромпостач і Гласкомерц.

У постачальників ЙЕ Енергія, Мегаватт Енерго, Тас Енергія Країни річна та місячна ціни збігаються: 7,99 грн, 8,09 грн і 11,22 грн за кубометр відповідно.

Постачальник газу для Києва - КіевГазЕнерджі - поки не оприлюднив річну і місячну пропозиції. Компанію може оштрафувати НКРЕКУ за непрацюючий протягом місяця веб-сайт.

Також не опублікував нові тарифи Постачальник останньої надії.

ГазПравда нагадує, що за умовами дії базових річних тарифних планів, ціни на газ протягом 12 місяців можуть змінюватися тільки в бік зниження. З 1 травня саме річні пропозиції діють як базові. Всіх споживачів, які раніше користувалися місячними пропозиціями, постачальники автоматично перевели на річні тарифи.

Тэги: газтарифы


Читайте далее

Новини за сьогодні

Статті
 
На початок