Храм ПЦУ в Бердянську - священник розвіяв міфи, які поширюють противники будівництва церкви

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
18.03.2021 · 10:34 · переглядів - 5809

На комісії з питань архітектури та містобудування священник Православної церкви України Святослав розвіяв міфи, які поширюють містом противники будівництва церкви.

Храм ПЦУ в Бердянську - священник розвіяв міфи, які поширюють противники будівництва церкви

Голова комісії Володимир Безверхий повідомив, що до міської ради надійшов лист з понад трьома сотнями підписів мешканців, які висловлюються проти будівництва храму ПЦУ на бульварі Шевченка. Священнослужитель Святослав дав чіткі відповіді на найбільш поширені питання.

  1. В храмі ПЦУ відспівувати небіжчиків не будуть;
  2. За своїми розмірами храм буде не великим - приблизно займатиме площу в 100 м.кв. Побудовано його буде зі зрубу;
  3. Храм не будуть будувати на дитячому майданчику;
  4. Масового знесення зелених насаджень не планується. За одне знесене дерево, як і вимагають правила міського благоустрою, буде компенсаційно висаджено три саджанці.

Також священнослужитель підкреслив, що в даному районі, неподалік школу постійно працює "розливайка", однак ця проблема, чомусь, не спонукає проводити збори підписів. Натомість церковники запевняють, що проводитимуть заходи по боротьбі з алкоголізмом та наркоманією шляхом проведення роз'яснювальної роботи. Цим, власне, в Православній церкві України займаються і зараз.

Володимир Безверхий обережно запропонував змінити місце дислокації майбутнього храму, перенісши його на перехрестя вул. Північної та Європейської - в сквер пам'яті жертв голодомору. Однак минулим рішенням сесії територію на бульварі Гайдара вже було виділено під будівництво храму. В підсумку голова комісії зауважив, що після наведених роз'яснень, мешканці заспокояться.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок