Культурна асиміляція та деградація окупованого Бердянська

Бердянськ 24
05.11.2023 · 14:07 · переглядів - 3120


Війна і окупація докорінно змінюють усталені норми життя людей. Примус, терор і нав'язування ворожої ідеології - невід'ємні складові режиму. При цьому викорінення національних традицій та культури є одним з основних завдань русифікації населення та інтеграції регіону в загальноросійських вимір

Нав'язування нехарактерних для нашого регіону традицій

За рік і 8 місяців окупації Бердянськ побачив чимало нехарактерних для нашого міста та регіону культурних особливостей росії. Невід'ємними складовими більшості концертів до різних свят стала російська офіційна символіка, російські національні костюми та символи. В такий спосіб окупанти намагаються викорінити українську культуру та традиції. В культурному вимірі росіяни та колаборанти уникають використання традиційних українських костюмів, характерних для нашого регіону, традицій та мови.

скріни фото святкувань рф

 

Наряду з нав'язуванням російської народної культури окупанти насаджують мусульманство. Відзначення Курбан-байраму, Ураза-байраму хоча ще й не носять масового характеру, проте відповідні посили вже простежуються.

привітання від рашистів

 

До традиційних свят, не пов'язаних з релігією, додаються елементи культури народів Кавказу. Наприклад, до Міжнародного Дня захисту дітей на Приморській площі окупанти готували плов по-дагестанськи. При тому, що для нашого регіону характерне приготування козацького плову.

плов на день захисту дітей

 

"Пушкінські читання" - ще один приклад пропаганди російської мови та культури в українському Бердянську. В такий спосіб окупанти нав'язують думку, що російська мова та культура є рідними для нашого міста та наших людей.

Фото пушкінських читань

 

Насадження "популярної" культури

Ансамбль військово-патріотичної пісні з "феноменальним" виступом на балалайках, алтайський етно-проект "Todosh", ансамбль народних танців республіки Башкортостан та ін. "мега популярні" колективи завітали до нашого міста. Головними ж "зірками", які відвідали окупований Бердянськ, стали виконавець однієї пісні Радіон Газманов і народний артист росії Сергій Гармаш.

Про рівень виконавців, в більшості випадків, говорить назва колективів. Якщо до окупації до Бердянська приїжджали всесвітньо відомі колективи такі як грузинський національний балет "Сухішвілі", ансамбль танцю Вирського, Піккардійська терція та ін., не говорячи про сучасних зірок вітчизняної естради та театру, то тепер це ансамблі народів рф та сумнівні представники ростеатру та шоубізу.

фото ансамблю

Окупанти намагаються викорінити будь-яку ідентичність українців Бердянщини, заповнюючи культурний вакуум виступами третьосортних колективів, артистів-алкоголиків та маловідомих співаків.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 липень, п'ятниця 2024
25 липень, четвер 2024
24 липень, середа 2024
23 липень, вівторок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок