Мешканка Бердянського району намагалась оскаржити рішення суду за участь в проведенні псевдореферендуму

Бердянськ 24
31.01.2024 · 15:51 · переглядів - 4592

Як зʼясував "Бердянськ 24", Запорізький апеляційний суд за результатами розгляду колегією суддів вирішив залишити апеляційну скаргу без задоволення, а вирок Жовтневого районного суду м. Запоріжжя – без змін


29 червня 2023 року Жовтневий районний суд м. Запоріжжя визнав винними у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 28, частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України вихідців з Бердянська та с. Берестове Бердянського району Віктора Кудінова та Антоніни Шостак.

Судом встановлено, що мешканці Бердянської ОТГ К. та Ш., перебуваючи в селі Дмитрівка Андріївської територіальної громади Бердянського району Запорізької області, погодились на пропозицію представників держави-агресора, та були призначені членами так званої «участковой избирательной комиссии № 69, территориальной избирательной комиссии Бердянского района» для проведення так званого «референдуму» про вихід Запорізької області зі складу України та її входження до складу російської федерації.

Вказані особи приймали активну участь у підготовці та проведені референдуму; проводили агітацію щодо участі в незаконному референдумі; здійснювали обхід по домівках місцевих мешканців с. Дмитрівка з «урною» для голосування та збирали бюлетені від мешканців, які проголосували, тощо.

Фігурантів кримінальної справи було засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади строком на 15 років, з конфіскацією всього належного майна.

Захисник обвинуваченої оскаржив рішення суду першої інстанції, посилаючись на недоведеність вини підзахисної та просив виправдати громадянку Шостак в повному обсязі. За результатами розгляду колегією суддів було вирішено залишити апеляційну скаргу без задоволення, а вирок місцевого суду – без змін.




Останні новини Бердянська
вчора, 2 травень, четвер 2024
1 травень, середа 2024
30 квітень, вівторок 2024
29 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок