Мешканці Маріуполя, яка очолила окупаційний "центр зайнятості" у Бердянську, загрожує до 10 років позбавлення волі

По матеріалам СБУ
17.05.2023 · 20:01 · переглядів - 3720

Вона була призначена окупаційною владою на посаду начальника «Бердянский горрайонный центр занятости населения» та виконувала усі вказівки кремлівських ставлеників: звільнила усіх не лояльних до нової влади та набрала однодумців; організувала роботу та виплати грошових коштів по договорам про спільну діяльність по організації проведення оплачуваних суспільних робіт.

Мешканці Маріуполя, яка очолила окупаційний "центр зайнятості" у Бердянську, загрожує до 10 років позбавлення волі

На облік до центру ставились особи, які мають російський паспорт, усім бажаючим, з українським паспортом в обслуговуванні відмовляли та категорично наголошували на отриманні російського. Також, особи, які вже перебували на обліку, але не мали паспорту держави-агресора, автоматично знімались з обліку.

За її наказами були складені списки мешканців, яким може бути надана допомога в розмірі 10 тис руб, але у ці списки вносились тільки особи, які отримали роспаспорт. Усім хто не отримав громадянство рф «чиновниця» погрожувала переслідуваннями та проблемами з окупаційною владою.

Слідчі УСБУ в Запорізькій області кваліфікували дії колаборантки за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора) Кримінального кодексу України. Їй загрожує до 10 років позбавлення волі.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 25 квітень, четвер 2024
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок