Мін’юст анулював свідоцтва нотаріусам-зрадникам з окупованих територій. Серед них бердянці

По матеріалам Центру журналістських розслідувань
23.03.2023 · 09:49 · переглядів - 2500

Вища кваліфікаційна комісія нотаріату прийняла рішення про анулювання свідоцтв на право зайняття нотаріальною діяльністю 17 нотаріусам-зрадникам, які пішли на співпрацю з російськими окупантами на тимчасово зайнятих територіях Запорізької, Херсонської та Донецької областей.

Мін’юст анулював свідоцтва нотаріусам-зрадникам з окупованих територій. Серед них бердянці
Нотаріусам-зрадникам з окупованих територій, про яких писав ЦЖР, Мін’юст анулював свідоцтва Наталья Бєднова (ліворуч), Олександр Бєднов (третій зліва) та Ольга Мозгіна (поруч з Бєдновим) Фото zp-news.ru

Рішення про анулювання свідоцтв опубліковано на сайті Міністерства юстиції, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

«За вчинення нотаріусами України протиправних дій на тимчасово окупованих територіях та порушення Правил професійної етики нотаріусів України… прийнято рішення про анулювання 17 свідоцтв про право на зайняття нотаріальною діяльністю», – сказано в повідомленні.

Серед 17 зрадників є і нотаріуси з тимчасово окупованих територій Запоріжчини, про колабораційну діяльність яких повідомляв ЦЖР.

Це Олександр Бєднов, Наталя Бєднова, Ольга Мозгіна (Мелітополь), а також Ольга Зиріна (Токмак), Віктор Косенков та Наталя Постол (Бердянськ).

Вони стали членами окупаційної “Нотаріальної палати”, прийняли присягу нотаріуса рф та отримали виписки з наказів, які наділяють їх повноваженнями, тож можуть вчиняти правочини на окупованій території за російським законодавством.

Мін’юст підтверджує, що нотаріуси-зрадники вчинили дії, спрямовані на отримання права на здійснення нотаріальної діяльності за російським законодавством та в подальшому були наділені повноваженнями нотаріусів російської федерації, тож 13 березня на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату при Міністерстві юстиції України було прийнято рішення про анулювання їхніх свідоцтв.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 16 квітень, вівторок 2024
вчора, 15 квітень, понеділок 2024
13 квітень, субота 2024
12 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок