Молодь Бердянська намалювала майбутнє України на Приморці

По матеріалам Антикафе
25.08.2021 · 10:11 · переглядів - 2617

В Бердянську на Приморський площі створили макет мурала: «Як молодь бачить майбутнє України».

Молодь Бердянська намалювала майбутнє України на Приморці

Малювали під час святкування Дня Незалежності, долучитись могли всі охочі.

На макеті символічно зображена молодь, яка малює майбутнє країни. І кожен/кожна бачить його по-різному. Для когось це процвітаюча екологічна країна, для когось країна розвивається в технологічному напрямі, а хтось уявляє майбутнє дуже песимістично, або взагалі розгублений і не може зрозуміти, що нас чекає в майбутньому.

Саме таку концепцію розробили в процесі обговорення, і втілила на папері художниця Дар’я Юдіна.

Коли ми вперше зібрались, щоб обговорити макет майбутнього мурала, то зрозуміли, що кожен/кожна бачить майбутнє по різному. І не завжди це однозначна картина. Довго обговорюючи всі варіанти, ми вирішили не робити узагальнену картину «середньостатистичної температури по лікарні», а чесно сказати, що молодь – це не узагальнена маса, що кожен з нас – це людина і кожен має свої очікування і прагнення. І майбутнє України в нашій спільній діяльності з урахуванням особливості кожного/кожної, - сказала художниця проекту, та очільниця молодіжної ради Бердянська, Дар’я Юдіна.

  • Арт-подія “МОЛОДЬ inUA” – це великий всеукраїнський флешмоб, в рамках якого 100 громад від маленьких сіл до великих міст з усіх областей одночасно створювали концепції муралів. Процес було організовано так, щоб команда не просто створила свою концепцію. Спочатку потрібно було розповісти про свою мотивацію, потім було організовано навчання з організації та проведення публічних заходів, і зі створення публічних арт-об’єктів, обраним командам було надіслано арт-бокси з усім необхідним для малювання.

Тепер, коли робота створена, ми надішлемо її організаторам, і з усіх робіт буде створено велике цифрове полотно про бачення, цінності і здобутки української молоді. А через тиждень буде розпочато голосування за найцікавіший ескіз муралу. І робота, яка набере найбільшу кількість голосів, буде створена в місті, де її вигадали.

Тож запрошую бердянців стежити за новинами і взяти участь в голосуванні за ескіз створений в нашому місті, розповіла кураторка проекту, Алла Мельничук.

Організатори заходу ГО «Агенція креативних ініціатив «Більше», Молодіжна рада, відділ молоді та спорту виконавчого комітету бердянської міської ради, Перше Антикафе Бердянська «Час Є!».

Програма “Мріємо та діємо” впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

Фото Антон Горбунов
Марія Кушнір




Останні новини Бердянська
вчора, 24 квітень, середа 2024
23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок