Наглядова рада «Бердянськводоканалу» виявила порушень на ймовірну суму 3,2 млн гривень

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
17.08.2021 · 16:40 · переглядів - 3928

Перші результати роботи наглядової ради КП «Бердянськводоканал» озвучили на засіданні Дня депутата. В результаті виявлених потенційних порушень сума збитків склала орієнтовно 3,2 млн гривень

Наглядова рада «Бердянськводоканалу» виявила порушень на ймовірну суму 3,2 млн гривень

Наглядова рада перевірила процедуру проведення закупівель та укладання договорів на товари чи послуги. Так, проаналізовано договори на закупівлю паливно-мастильних матеріалів, матеріалів для заміни труб і т.д. На думку наглядової ради екс-керівником підприємства Дмитром Михалевичем порушено процедуру публічних закупівель, що призвело до збитків орієнтовно в 3,2 млн гривень.

З порушенням процедури також укладено договорів на рекламні послуги. Даний факт широко обговорювався на одній із сесій міської ради. Після чого, фактично, Дмитро Михалевич залишив займану посаду.

Виявлено порушення у виконанні інвестиційної програми. Зокрема, наглядовою радою, начебто, встановлено спрямування 150 тисяч гривень зі спеціального фонду підприємства на погашення заборгованості по заробітній платні.

Крім того, наглядова рада у своїх висновках наголошує про перевищення складу адміністративного персоналу підприємства. По факту 24% від загальної чисельності колективу, при допустимому показнику в 21%. Нові фахівці, яких прийняли на роботу з березня по травень, на думку членів наглядової ради, працюють за посадовими інструкціями, в яких абсолютно не визначено перелік обов’язків.

Міський голова Валерій Баранов зазначив, що висновки наглядової ради побачив годину тому. Тому ці матеріали мають бути ретельно перевірені.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 квітень, п'ятниця 2024
18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок