Наглядові ради не для всіх. Депутати пропонують контролювати тільки "Бердянськводоканал"

Євген Гнибіда - Бердянськ 24
01.06.2021 · 17:00 · переглядів - 2189

В Бердянську знову обговорюють доцільність утворення наглядових рад на комунальних підприємствах. Депутат Олександр Пасічник пропонує утворити наглядову раду, але тільки на “Бердянськводоканалі”.


Вже третій етап запровадження наглядових рад за останні 5 років переживає Бердянськ. Вперше про це говорили в 2017-му, тоді ініціатива виходила від влади — тодішнього заступника мера Ірини Плющій. 4 роки тому депутати-керівники комунальних підприємств не допустили утворення наглядових рад. Потім в 2019-му — місцеві активісти разом з представниками влади навіть напрацювали положення про наглядові ради, однак міська рада знову відмовилась запроваджувати нагляд над комунальними підприємствами. Тоді відзначився Віктор Цуканов. Сьогодні Бердянськ проходить третій етап запровадження наглядових рад. Тепер депутат Олександр Пасічник пропонує затвердити відповідне рішення, однак лише на “Бердянськводоканалі”.

Сьогодні дане рішення депутати підтримують. Формулювання про утворення наглядових рад виключно на одному підприємстві комунальної форми власності, обґрунтовується, що дане підприємство є найбільш проблемним. Депутат Валерій Горлов, який продовжує очолювати КП “Міськсвітло” рішення про запровадження наглядової ради на “Бердянськводоканалі” підтримав, однак виступив проти утворення наглядових рад на інших підприємствах.

Міський голова Валерій Баранов заявив, що в цілому підтримує дане рішення, однак запропонований проект рішення потребує доопрацювання. Тому мер запропонував відкласти його прийняття. Депутати цю пропозицію не підтримали і наполягли, щоб саме запропонований проект рішення з чітко визначеним місцем утворення наглядової ради — на КП “Бердянськводоканал”.

Вибірковий підхід до утворення наглядових рад можна пояснити виключно політичною вмотивованістю депутатського корпусу. Напевно тому депутати “корпорації” підтримують утворення наглядової ради саме на “Бердянськводоканалі”.




Останні новини Бердянська
вчора, 26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок