Нардеп з Бердянська спростить процедуру отримання статусу ветерана війни

По матеріалам Бердянськ Сьогодні
25.03.2023 · 16:10 · переглядів - 3013

Уродженець Бердянська, народний депутат Єгор Чернєв подав до Верховної Ради законопроєкт, метою якого є забезпечення належної поваги до гідності військовослужбовців, зокрема, осіб з інвалідністю та членів сімей загиблих захисників та захисниць у процесі оформлення статусу ветерана

Нардеп з Бердянська спростить  процедуру отримання статусу ветерана війни

Законопроект спрямований на максимальне подолання бюрократичних процедур при проходженні медичного огляду бійцями для отримання статусу УБД.

«До мене звертаються сотні бійців, які довгими місяцями не можуть оформити собі статус учасника бойових дій або інвалідність. Їх ганяють з кабінету у кабінет, вимагають купу довідок та папірців, багато з яких взагалі не потрібні за законодавством. Часто свою відпустку бійці вимушені витрачати не на спілкування з близькими, а на бюрократичну тяганину.

Тож мною зареєстрований законопроект № 9141, який звільняє наших захисників від принизливого бігання з папірцями.
Тепер чиновники повинні будуть самостійно витребовувати у відповідальних органів або осіб документи, необхідні для надання статусу, якщо такі документи не були подані на розгляд комісії заявником.

При цьому відповідальний орган або особа, які володіють необхідними документами, зобов’язані будуть надати відповідь на запит не пізніше, ніж через тридцять днів від дати його надходження.

Наш священний обов'язок - захистити у тилу тих, хто захищає нас на передовій» - написав нардеп на своїй сторінці в Фейсбук.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 19 квітень, п'ятниця 2024
вчора, 18 квітень, четвер 2024
17 квітень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок