«Найбільше не вистачає з Бердянська – це прогулянок Приморською площею», - Дмитро Єфремов

Бердянськ 24
08.01.2024 · 18:23 · переглядів - 1400

Дуже багато теплих слів про місто від підприємця, який в 2014-му році через військову агресію росії переїхав з рідного Донецька до Бердянська, а після повномасштабного вторгнення облаштувався в столиці.


Як повідомляв «Бердянськ 24», Дмитро Єфремов розробив бюджетну і, водночас, ефективну модель портативного зенітного прожектора, який допомагає полювати на ворожі дрони.

Бердянськ, насамперед, дуже веселе місто

Так, згадую, «Вічний вогонь», який ми зробили з ковалем Олександром Шапошником. Оригінальний дизайн з підсвіткою. Це дійсно крутий проект. Як і кінетична металева модель медузи, яка рухалася від поривів вітру. І я впевнений, що таких проектів в Бердянську ставало б все більше.

Бердянськ, насамперед, дуже веселе місто. Багато людей місцевих кажуть: ой, що тут робити, тут нема чим зайнятися… А я думаю: та ви що, тут постійно якийсь двіж, двіж-Паріж, як люблять казати маріупольці. Є де відпочити, є гарна природа, море, гарні заклади. Якщо взяти Запоріжжя, Дніпро, то в Бердянську супер-кафешки, де можна гарно поїсти, потанцювати… Ми каталися на квадроциклах, на сноубордах (ред. тримаючись за мотузку, привʼязану до автівки чи квадроциклу), у нас була велика тусовка по мототехніці. Як не любити це місто?

Найбільше не вистачає прогулянок Приморською площею. Я навіть більше люблю зимовий Бердянськ. Коли нікого немає, ти можеш зайти в «Пічпіт», поїсти борщика, потім зустріти 25 знайомих і спокійно піти спати. Це перше, що я хочу зробити після повернення додому.

роботи Єфремова в Бердянську

На фото Led інсталяція на "Вічному вогні" та кінетична скульптура "Медуза", участь в розброці та створенні котрих приймав Дмитро Єфремов

 

Спочатку перемога – потім все інше

Коли військові подзвонили і сказали, що за допомогою прожектору збили дві «пташки» - це була дуже емоційна річ. Я не думав виготовляти прожектори серійно. Коли тобі дякують військові – це зовсім по-іншому звучить, ніж від інших людей.

І так воно все закрутилося. Один дзвонить, другий, третій. Зараз ми намагаємось виготовити десь сім штук на день. Весь час уходить на прожектори. Іншим майже не займаємось. Деякі дзвонять з приводу герметичних світильників чи світлофорів, кажуть: «Ой, як ви зажралися, відмовляєтесь від замовлень». Вибачте, решта потім, іншого разу.

Прожектор компанії Арлед

На фото портативний прожектор компанії АРЛЕД що допомагає сбивати дрони, докладніше тут

 

Повне відео з Дмитром Єфремовим дивіться за посиланням.




Останні новини Бердянська
вчора, 19 травень, неділя 2024
17 травень, п'ятниця 2024
16 травень, четвер 2024
15 травень, середа 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок