Небайдужі перехожі врятували двох дітей, які тонули в Азовському морі

По матеріалам ГУДСНС
02.06.2021 · 09:00 · переглядів - 4073

30 травня стався нещасний випадок з двома дітьми на морському узбережжі Бердянської коси.


Приблизно опівдні маленькі відпочивальники з Маріуполя пішли купатися. Море штормило і малих віднесло метрів на 40 від берега. Діти почали тонути. Очевидці події кинулися на допомогу. Тільки завдяки їхнім рішучим та вчасним діям, малі залишилися живими. Хлопчик наразі у задовільному стані. А за життя дівчинки досі боряться лікарі.

За словами очевидців, коли двоє чоловіків винесли дітей з води, вони були у непритомному стані. Люди одразу викликали швидку. Проте медикам ще потрібен був час аби доїхати до місця події, а діти не дихали. На березі третій рятівник Сергій Шинкарук почав серцево-легеневу реанімацію. Робив непрямий масаж серця, штучне дихання та намагався повернути малих до життя. Хлопчика відкачати вдалося досить швидко. А дівчинка, на жаль, не приходила до тями. Але він наполегливо продовжував робити все можливе, аби не допустити трагедії. І йому вдалося частково очистити легені дитини від води. Тим часом приїхала швидка і медпрацівники надали дівчинці першу невідкладну допомогу. Після чого обох дітей госпіталізували до реанімаційного відділення дитячої міської лікарні.

Як розповідає один з рятівників Роман Борисенко, він як раз ішов на обід, коли почув крики про допомогу з боку пляжу. Чоловік одразу побіг і на місці події побачив, що у воді знаходиться кілька людей. «Вони кричали, що тонуть діти. Спочатку я допоміг дістатися берега жінці, яка також знаходилася у воді і намагалася допомогти, проте вибилась із сил. Потім підплив до чоловіків, які вже знайшли хлопчика і передали його мені. Я схопив малого і поплив до берега. Тим часом інші вже витягли на берег дівчинку», - згадує Роман. Він, як і Сергій Шинкарук відпочиває та проходить лікування в пансіонаті у Бердянську. Обидва рятівники проживають у Дніпропетровській області. Сергій Шинкарук говорить, що героєм себе не вважає. «Так повинен вчинити кожен», - запевняє сміливий чоловік. Він – афганець, інвалід ІІІ групи, втратив ногу, а тому не міг бігти у воду на порятунок. Проте, відчайдушно намагався повернути до життя дівчинку вже на березі. Саме його рішучі дії допомогли маленькій дочекатися медиків швидкої.

Станом на 1 червня, 7-річний Данило вже почуває себе добре. Після проведення кисневої терапії, його перевели до педіатричного відділення. За словами завідувачки підстанції ШМД м. Бердянськ Ганни Скопенко, 9-річна Валерія на момент приїзду бригади, знаходилась у стані клінічної смерті. Медпрацівникам знадобилось 18 хвилин аби відновити дихання та серцеву діяльність. Ганна Олегівна наголошує, що в таких ситуаціях дуже важливо не припиняти проводити серцево-легеневу реанімацію до приїзду швидкої. «Навіть, якщо людина не дихає, ніколи не здавайтеся, не припиняйте робити непрямий масаж серця та штучне дихання. Саме ці дії відіграють вирішальну роль в таких історіях», - пояснила лікар.

Наразі дівчинка досі знаходиться у вкрай важкому стані. О 13-тій годині 1 червня її реанімобілем перевезли до Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні.

Як повідомила завідувачка відділення Екстреної медичної допомоги Ольга Саввон, з 4 червня і до кінця купального сезону на базі оздоровчого комплексу «Райський куточок», що на Середній косі, буде відкрито пункт тимчасового базування ШМД. «Таким чином, ми зможемо значно зменшити час прибуття медиків до місця події та врятуємо більше життів», - наголосила Ольга Олександрівна.




Останні новини Бердянська
сьогодні, 24 квітень, середа 2024
вчора, 23 квітень, вівторок 2024
22 квітень, понеділок 2024
19 квітень, п'ятниця 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок