Очолив захоплений окупантами Бердянський порт, а тепер піде під суд

По матеріалам Запорізької обласної прокуратури
03.04.2023 · 21:13 · переглядів - 4954

Прокурори Запорізької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника відділу оперативного реагування служби безпеки Бердянського порту за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Очолив захоплений окупантами Бердянський порт, а тепер піде під суд

За даними слідства, в квітні 2022 року підозрюваний, заручившись підтримкою представників окупаційної адміністрації, погодився на призначення «и.о. начальника Бердянського морського торговельного порту», а з липня 2022 року за наказом псевдогубернатора Запорізької області став так званим «директором государственного унитарного предприятия Запорожской области «Бердянский морской торговый порт».

Псевдокерівник добровільно надавав допомогу ворогу у перевлаштуванні роботи морського порту на користь країни-агресора. Організував інвентаризацію майна портового господарства з подальшою передачею у власність ворога належних Україні матеріальних цінностей - буксирів, портових кранів, автонавантажувачів, автомобільну вантажну техніку тощо.

Працюючи на окупаційну владу, він забезпечив вилучення зерна з агропромислових комплексів та зернових терміналів Запорізької області з метою його незаконного вивезення.

У своїх інтерв’ю пропагандистським ЗМІ активно розповідав про діяльність підприємства в «плідній» взаємодії з окупаційною адміністрацією рф.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі   Управління СБУ в Запорізькій області.




Останні новини Бердянська
вчора, 28 березень, четвер 2024
27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок