Окупанти провалили перереєстрацію авто у Бердянську

По матеріалам БМВА
01.02.2023 · 18:35 · переглядів - 4324

Щоб перереєструвати автівку треба мати паспорт рф

Окупанти провалили перереєстрацію авто у Бердянську

“Окупанти раніше заявляли, що з 1 лютого 2023 року всі автівки в Бердянську мають бути на російських номерах. Але, як ми бачимо, цього не сталося. Не знаю, на що вони розраховували при тому, що наші люди чинять спротив із усіх сил. Тепер росіяни мріють, що змусять бердянців перереєструвати машини до 2024 року ─ інакше авто забиратимуть. Проте, мова не лише про машини, оскільки отримати російські номери та техпаспорт можна лише за наявності російського паспорта. Тобто фактично це черговий шантаж: зречіться українського громадянства, інакше заберемо машину. Злочинці тільки так і вміють”, - розповіла начальниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна.

В окупації важко передбачити, що станеться далі. Тому на всяк випадок сфотографуйте свою машину з номерами, а також всі українські документи, які у вас є, і збережіть у безпечному місці (надішліть на робочу пошту чи в замаскований чат з сім’єю, збережіть у папці з купою фото, тощо). Також радимо зареєструватися в Дії: додаток можна видалити та перевстановити в будь-який момент.

Якщо ж вас таки змусять отримати російський паспорт:

  1. напишіть заяву до СБУ та Нацполіції, в якій зазначте обставини примусу.
  2. Сфотографуйте її та відправте у чат-бот Нацполіції @tribunal_ua_bot чи СБУ @SBUzp_bot в Телеграмі, або на електронну пошту правоохоронців pg.npu@police.gov.ua .
  3. Не забудьте потім видалити всі фото та повідомлення, щоб знищити сліди та убезпечити себе.

Тримаймося та вірмо в ЗСУ!




Останні новини Бердянська
сьогодні, 28 березень, четвер 2024
вчора, 27 березень, середа 2024
26 березень, вівторок 2024
25 березень, понеділок 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок