Оскар! "20 днів в Маріуполі" - найкращий документальний фільм

Бердянськ 24
11.03.2024 · 09:05 · переглядів - 1394

Вперше в історії український фільм отримав найпрестижнішу нагороду в кінематографі - премію Оскар! Серед авторів бердянець Євген Малолєтка

Оскар! "20 днів в Маріуполі" - найкращий документальний фільм
Бердянець Євген Малолєтка (на задньому плані - ред.) долучився до дебютного "Оскару" в історії українського кіно. Аби тільки не сам привід... Скріншот з трансляції офіційної церемонії

"20 днів в Маріуполі" - найкращий повнометражний фільм за версією американської академії кіномистецтв. В ніч на 11 березня оголоcили переможців кінопремії "Оскар-2024".

Найпрестижнішу нагороду в кіноіндустрії отримав режисер фільму Мстислав Чернов в супроводі авторського колективу разом з бердянцем Євгеном Малолєткою.

В своїй промові Мстислав Чернов наголосив, що став би першим режисером в історії, який виборов Оскар і сказав, що хотів би, щоб цього фільму не було.

Це перший "Оскар" в історії України. Це честь для мене. Але, напевно, я перший режисер в історії, який скаже: "Хотів би я, щоб цього фільму не було". Я б віддав цю нагороду, щоб Росія ніколи не нападала б на Україну, ніколи б не захоплювала наші міста, щоб не вбивала десятки тисяч українців, щоб не утримувала заручників - цивільних і солдатів, які захищали свою землю, - заявив Мстислав Чернов".

В номінації найкращий повнометражний фільм українська стрічка обійшла: "Боббі Вайн: Народний президент", "Вічна пам'ять", "4 дочки" та "Вбити тигра".

Нагадаємо, раніше "20 днів в Маріуполі" виборов нагороду премії "BAFTA", а команда творців фільму, разом з бердянцем Євгеном Малолєткою отримали найпрестижнішу в Україні відзнаку в сфері культури - премії ім. Тараса Шевченка.




Останні новини Бердянська
вчора, 27 квітень, субота 2024
26 квітень, п'ятниця 2024
25 квітень, четвер 2024

Всі новини БЕРДЯНСЬКА

На початок